To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja nie mogę uruchomić AA z Galaxy A70, choćbym stanął na głowie. Różne kable, lepsze i gorsze, różne metody, i nic... Nie, bo nie. Jakiś stary Asus, Xiaomi Redmi 5+, bez problemu, na kablu za 2,5zł. A70 nie zadziała i koniec... Nowy tel. za tysiaka [emoji34][emoji35][emoji34]
-
To mnie zmartwiłeś bo takiego zacznę używać za kilka dni:smile:. Choć testy robiłem na Mate 10 Lite i na Samsungu s9. Może ktoś uruchamiał na tych modelach to przynajmniej problem smartfona wykluczę. Pozdrawiam
-
Też nie mogłem odpalić AA na telefonie, ale nie miałem oryginalnego kabla tylko jakiś lipny za parę złotych. Kupiłem kabel no i zadziałało :) BASEUS TYP C QUICK CHARGE 3.0 3A 1m https://allegro.pl/oferta/baseus-kab...-1m-8866384647
Auto: Fiat Tipo Sedan, Lounge 2019
Telefon: Honor 8, Android 7.0
Kabel: BASEUS qucik charge 3.0 3A 1 metr
Tak jak pisał Qvadrat:
- odpaliłem Android Auto w telefonie
- Wsadziłem kluczyk do stacyjki nie przekręcałem go
- podłączyłem telefon kablem
- odpaliłem radio.
Wszystko działa :)
-
@cenzura
Nie do wiary! Zrobiłem tak jak napisałeś i wszystko działa, na byle jakim kablu [emoji3]
Czyli jednak kolejność, taka a nie inna [emoji41]
Ile ja czasu straciłem na to cholerstwo [emoji35]
Edit:
Przedwczesna radość [emoji25]
Po rozłączeniu telefonu a autem, trzeba zresetować telefon, aby AA zadziałał ponownie. Bez tego ani rusz.
Ma ktoś jakiś pomysł?
-
Cytat:
Napisał
pmedela
@cenzura
Nie do wiary! Zrobiłem tak jak napisałeś i wszystko działa, na byle jakim kablu [emoji3]
Czyli jednak kolejność, taka a nie inna [emoji41]
Ile ja czasu straciłem na to cholerstwo [emoji35]
Edit:
Przedwczesna radość [emoji25]
Po rozłączeniu telefonu a autem, trzeba zresetować telefon, aby AA zadziałał ponownie. Bez tego ani rusz.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Niestety teraz zauważyłem, że za każdym razem jak chce odpalić AA musze postępować tak samo jak napisalem wyżej... :/ Ktoś ma jakis pomysł?
Ikonke AA macie cały czas aktywną, czy aktywuje się wam dopiero po podłączeniu telefonu?
-
Ikonka AA/cp aktywuje się dopiero jak radio poczuje telefon na kablu.
Jak występują problemy z ponownym połączeniem to przy rozłączanie zachowajcie taka kolejność: najpierw wyciągacie duży wtyk z gniazdka usb a potem dopiero odpinacie kabel od telefonu, najlepiej już po zgaszeniu silnika na wyłączonym radiu...
Ponowne podpięcie z zachowaniem kolejności jak w postach wyżej powinno pozwolić na bezproblemowe połączenie...
To nie wina telefonu, raczej obstawiam dopasowanie wersji aplikacji AA do wersji systemu na telefonie, tyle ich jest... i to niestety ułomna strona AA we fiaciku.
-
U mnie wczoraj aa nie reagowal po podpieciu kabla, bylem pewny ze powinien dzialac bo nic nie zmienialem. Pomyślałem że port usb stracił zasilanie jak to czasami bywało, włożyłem więc pena z muzą, pen zadziałał, od razu wpiąłem ponownie kabel telefonu i o dziwo aa odpalił od razu. Dziwny ten port usb.
-
Dzisiaj dostałem aktualizację do Androida 10 w Galaxy a70. Zniknęła aplikacja Android Auto, którą zainstalowałem, za to teraz AA działa sam z siebie po podłączeniu telefonu, bez żadnych magicznych zaklęć.
Wygląda na to, że problem sam się rozwiązał [emoji3]
-
Ja mam Motorola Moto Z Play z androidem 7.1.1 i po zainstalowaniu najnowszej wersji Android Auto 5.1.5006 po podłączeniu telefonu do samochodu AA samo się włącza. Przedtem musiałem odpalać Android Auto w telefonie teraz robi się to automatycznie. Odpalam radio, podłączyłem telefon kablem i wszystko działa nawet zapamiętuje ostatni odtwarzany utwór w Spotify.
-
Cytat:
Napisał
tygri
Ja mam Motorola Moto Z Play z androidem 7.1.1 i po zainstalowaniu najnowszej wersji Android Auto 5.1.5006 po podłączeniu telefonu do samochodu AA samo się włącza. Przedtem musiałem odpalać Android Auto w telefonie teraz robi się to automatycznie. Odpalam radio, podłączyłem telefon kablem i wszystko działa nawet zapamiętuje ostatni odtwarzany utwór w Spotify.
Potwierdzam, też zainstalowałem wersje AA 5.1.500643 i teraz po podłączeniu telefonu do portu USB tablet sam wykrywa Android Auto. Nie muszę uruchamiać aplikacji w telefonie. Działa za każdy razem. :)
-
Witam.
Mam takie radio: https://ibb.co/kxjp3N8
Telefon Xiaomi Redmi Note 9.
Rocznik samochodu to 2016, sedan. Niestety nie mogę uruchomić z palca AA bo mimo zainstalowania nie mogę jej uruchomić. Aplikacja widnieje w androidzie, zajmuje nawet ok 50mega miejsca. Ale "z palca" nie mogę jej uruchomić. Fabryczny kabel nic nie daje.
Ma ktoś podobny problem ?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Dodam że zainstalowałem jeszcze "Android auto na samochody" ale to chyba jest niepotrzebna appka, co ?
-
A czy AA działa z 5 cali czy tylko z 7?
-
Tylko w 7 cali jest AA Qvadrat
-
:-) JTN, moje pytanie miało być odpowiedzią na pytanie Przodowego :-) z posta oczko wyżej :-)
Ale w sumie teraz już na pewno kolega będzie wiedział czemu nie może odpalić AA w radiu 5ââ...
-