Też tak sadzę…, może nawet ciut lepiej niż normalne, bo lekkiej nogi nie mam… Nie wiem zatem jak trzeba jeździć by mieć spalanie w okolicach „dychy”…
To jest widok strony w wersji do druku
Też tak sadzę…, może nawet ciut lepiej niż normalne, bo lekkiej nogi nie mam… Nie wiem zatem jak trzeba jeździć by mieć spalanie w okolicach „dychy”…
Ta "dyszka" po mieście to np. u mnie jest normalna. Tutaj statystyki spalania od czasu jak kupiliśmy naszego X'a 1.3 Sport w lutym tego roku. Większość przebiegu jest za miastem.
Załącznik 40877
Zaskoczyłeś mnie tym zużyciem . Ok, daleko mi do tego z katalogów ale takie to jakiś koszmar .
W mieście ( ok. niewielkim, ale na krótkich dystansach ) waha mi się od 8,5 - max. 10 l jak jest zimno
Na trasie lokalnej od 5,7 - 7,5 litra max w zależności od dynamiki . Autostrada to 7 - 8,5 litra w zakresie 120 - 140 km/h .
Coś chyba nie tak z egzemplarzem
Pewnie jak zwykle jednostki ustawione na km/l a nie l/100km. 13.3 km/l=7.5 l/100km
Później, po napisaniu postu pomyślałem to samo @wkk01 :)
Też tak zacząłem pierwsze 2 km z salonu :)))
Od ostatniego postu minelo w tym watku ponad rok.Pytanie do uzytkujacych 1.3 FireFly-ile km nawineliscie,jakie problemy,spalanie?
Średnio 7,5 w trasie 6,6 w mieście 9. Problemy, raczej coś czasami nie zadziała w elektryce auta... Czasem zatnie sie rozpoznawanie znaków. Albo nie czyta, albo są kreski na ograniczeniu. Raz wyłączyło mi czujniki parkowania, nie działały przez 3-4 uruchomienia auta.
W sumie nie duzo.Ja z ostatnich 20tys km w 1.0 mam 6.8 l/100km.
Uczciwie bym powiedział. Najbardziej denerwuje mnie reakcja na gaz. Tzn., w trybie normalnym naciskasz gaz i w sumie nic, że 2s. trzeba i jedzie, albo wręcz wyrywa do przodu. W sporcie tego nie ma, działa normalnie. Gaz- reakcja. Ciekawe jest też to gdy puścisz gaz, jeszcze chwilę "ciągnie" i po chwili jest reakcje na puszczenie gazu
Czy posiada ktoś to auto w wersji 177KM ze skrzynia ZF 9HP? Ponoć posiada filtr GPF. Czy jest to uciążliwe w użytkowaniu? Czytałem o wysokich temperaturach silnka...