To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja nie wiem czy fabryczny nie ma. Jakoś jak deptam i dochodzę pod czerwone pole to jakośchyba więcej wachy ubywa. Ale nie wiem na 100% nie sprawdzałem bo by trzba jakies druty i np. Leda pod wtryski pb podłączyć. Odłączenia pompy paliwa raczej nie zaryzykuje do testów.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Ja nie wiem czy fabryczny nie ma. Jakoś jak deptam i dochodzę pod czerwone pole to jakośchyba więcej wachy ubywa
Tez to zauwAzylem...
Cytat:
Napisał
XJ6
Jest lepiej. To przydenne Tartarinii ma odpalanie na lpg jak silnik jest już rozgrzany...
Tartarini może i tak ale już fabryczna instalacja nie i odpala zawsze na pb.
-
Nie wiem czy się do końca rozumiemy dobrze. Mam Tartarinii Evo 01 zakładane w ASO i jak silnik ma temp. właściwą do pracy na LPG to odpala na LPG. Rozumiem, że auto z fabryczną instalką nie odpala nigdy na LPG, tak?
-
Cytat:
Napisał
XJ6
Nie wiem czy się do końca rozumiemy dobrze. Mam Tartarinii Evo 01 zakładane w ASO i jak silnik ma temp. właściwą do pracy na LPG to odpala na LPG. Rozumiem, że auto z fabryczną instalką nie odpala nigdy na LPG, tak?
Po czym tak wnioskujesz
-
Co wnioskuję? Widzę, że moja odpala na LPG to nie ma co wnioskować. Jak odpala fabryczna nie wiem.
-
Cytat:
Napisał
XJ6
Co wnioskuję? Widzę, że moja odpala na LPG to nie ma co wnioskować. Jak odpala fabryczna nie wiem.
To się nazywa funkcja ciepłego startu, większość sterowników polskich to ma. W poprzednim aucie włączyłem w Stag-u na próbę tą funkcję, silnik kręcił z 1s dłużej ze względu na zwłokę otwarcia elektrozaworów i itp zanim odpalił silnik. Wyłączyłem to, aż taki Janusz nie jestem żeby żydzić na każdy rozruch z 5s na PB:tongue Czasami jak rozmawiam z innymi użytkownikami samochodów z instalacją lpg, to dla niektórych to jest niezrozumiałe że lpg tankuję dopiero jak mi zasilanie silnika powróci samoczynnie na PB ze względu na brak lpg w butli.
-
Ja też nie oszczędzam, ale funkcja była ustawiona od początku i nie widziałem powodu, żeby ją wyłączać. Zwłaszcza że u mnie nie ma żadnej zwłoki w odpalaniu na gazie, a od wiosny do jesieni auto po rozgrzaniu, nawet zostawione na kilka godzin, odpala na gazie.
-
XJ6 z ciekawosci jaki przebieg na LPG?
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
XJ6 z ciekawosci jaki przebieg na LPG?
Daj znać co i jak po remoncie i jakie dokładnie koszta części w temacie tipo lpg
-
Fabryczny zawsze odpala na benzynie. A moment przełączenia na gaz nie zależy od temperatury płynu. Przełącza się w skrajnie różnych temp.
-
Cytat:
Napisał
XJ6
Rozumiem, że auto z fabryczną instalką nie odpala nigdy na LPG, tak?
Zgadza się. Za każdym razem odpala na pb.
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Daj znać co i jak po remoncie i jakie dokładnie koszta części w temacie tipo lpg
C0 ty bredzisz?
Punto 1/2 8v 65 tys. na LPG,
Citroen C4 1.6 183tys. km na LPG,
Fiat bravo tjet na Tartarini 132 tys km na LPG,
AR Giulietta tjet teraz 25 tys. km na LPG
Tylko w bravo poleciała listwa wtryskiwacz LPG - koszt 500 zł. W żadnym z aut nawet parownika nie regenerowałem. Jak się gazuje niegazowalnego strucla 1.4 w Tipo to niema się co dziwić, że się na remonty nie zarobi.
Jakieś pytania?
-
Cytat:
Napisał
XJ6
C0 ty bredzisz?
Moderatorze, może koledze jakieś wakacje by się przydały? :zolta:
-
Cytat:
Napisał
marx30
Fabryczny zawsze odpala na benzynie. A moment przełączenia na gaz nie zależy od temperatury płynu. Przełącza się w skrajnie różnych temp.
No to jest coś żle. przejście na gaz powinno następować od temp i obrotów.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
kjk
Moderatorze, może koledze jakieś wakacje by się przydały? :zolta:
Oho zaczyna się... Nie zauważyłeś prowokacyjnego postu swojego kumpla powyżej? Zasugerował, że jak ma lpg to będę miał wydatki i od razu kazał się z tego wyspowiadać. Moim zdaniem koleś bredzi. Brednia zachodzi wtedy jak ktoś kto nie ma o czymś pojęcia wypowiada się bez podawania jakichkolwiek przykładów. Znaczy bredzi po prostu. Ja uzasadniłem swoją wypowiedź. Co ja zatem napisałem nieprawdziwego? Jak bredzi to bredzi. Czego tu nie rozumiesz. Ale kolego kjk, którego zapewne ubodło nie to, że ktoś bredzi, tylko, że ci wytknąłem, że żeś strucla 1.4 niegazowalnego kupił, ułatwię wam zadanie. Sam skazuję konto. I tak na tym forum nie dowiedziałem się nic sensownego, a widzę, że napuszonych z przerośniętym ego w swoich super Tipo 95 km tu nie brakuje...
-
Temp cieczy i obroty to półamatorskie rozwiązanie. Ważna jest jeszcze temp. samego gazu/otoczenia/ mieszanki gaz powietrze. I to właśnie robi fabryczna i uważam że to bardzo dobrze.