Zastanawiam się nad kupnem Tipo i dlatego pytam. Wiem,że jest montowany w silniku 1.4 t Jet a w 1.4 95km tego nie ma. Nie miałem z tym s&s do czynienia więc z ciekawości zapytałem forumowiczów o ich wrażenia z tego systemu.
To jest widok strony w wersji do druku
Zastanawiam się nad kupnem Tipo i dlatego pytam. Wiem,że jest montowany w silniku 1.4 t Jet a w 1.4 95km tego nie ma. Nie miałem z tym s&s do czynienia więc z ciekawości zapytałem forumowiczów o ich wrażenia z tego systemu.
w tipo tez, robisz off i zapominasz o nim...
jestem nowym posiadaczem tipo sw. Jak wyłączyć start stop na stałe? W salonie powiedziano mi, że jak raz wyłącze to będę miał spokój. Niestety muszę za każdym razem jak uruchamiam silnik wyłączać start stop. Niestety nie dezaktywuje się u mnie na stałe. Ktoś z Was tak ma??
U mnie wyłącza na stałe. Chyba nic w tej kwestii nie zmienili? To by była niemiła niespodzianka dla nowych użytkowników.
U mnie 2018 wyłączony raz i nie działa .Jedynie na desce żółta kontrolka "OFF"
Jak wyżej. Raz wyłączone i świeci się kontrolka o dezaktywacji systemu S&S.
U mnie też jak wyłączę to nie działa.Raz sobie włączyłem na próbę,żeby sprawdzić o ile spadnie spalanie z baku i szybko wyłączyłem znów.Bo mnie wkurza jak wracam do domu,wysiadam otworzyć bramę to silnik gaśnie i wyświetla się komunikat: "S&S jest nieaktywny" i trzeba odpalić silnik z kluczyka.
Nie jest to takie złe. Wprawdzie mam na stałe wyłączone, ale jak jeżdżę w mieście, gdzie są liczniki na światełkach, to sobie włączę.
Dzięki za info jutro sprawdzę.Ja bardziej obawiam się,że więcej wydam na wcześniejszą wymianę aku i naprawę rozrusznika niż zaoszczędzę na paliwie;-)
Bo do tego to się sprowadza...