I bęc minęło 10 kkm
Instalacja sprawuje się bardzo dobrze. Spalanie mieści się w 9 l gazu. Jazda na gazie odbywa się bez żadnych problemów. Moc i przyspieszenie ok .
Spaliłem 822 l LPG i 44 l PB 95
To jest widok strony w wersji do druku
I bęc minęło 10 kkm
Instalacja sprawuje się bardzo dobrze. Spalanie mieści się w 9 l gazu. Jazda na gazie odbywa się bez żadnych problemów. Moc i przyspieszenie ok .
Spaliłem 822 l LPG i 44 l PB 95
Podsumowanie roku na gazie od 01-04-2018.
1. tankowanie
LPG 1435 lit. za 3 224 zl
PB 73 lit za 360 zl.
2 Odległość 20388 km.
I to co cieszy najbardziej brak problemów z silnikiem i pracą na na PB i LPG.
Więc warto.
No na pewno warto. Ja w swoim Stilo właśnie zrobiłem 130 tys.km na LPG. Instalacja BRC SQ 24, zakładana z pięć lat temu. Montaż zwrócił mi się już po niecałym roku. Spalanie mam troszkę większe od Ciebie, ale i silnik 1.6. Pozdrawiam
Na tym silniku 1.2 16v 80KM mam u siebie nakręcone na lpg 170kkm, w sumie 241kkm i żadnych problemów z silnikiem. Generalnie jedna z lepszych starych jednostek z grupy Fire pod lpg.
Czesc, posiadam Lancie Delte w silniku 1.4 turbo 120 km. Wiem, ze takie same silniki są we fiatach. Jak one znoszą gaz? Czy warto go gazowac? Rocznie przejeżdzam około 15 tysiecy kilometrów
Lancia Delta, to technicznie Fiat Brawo. Silnik jak się domyślam T-jet? Ja w Tipo 120km zainstalowałem po gwarancji BRC SQ32. Jak narazie bez problemów, ale dopiero mam 3tys. przejechane.
Jeżeli chcesz się więcej dowiedzieć od ludzi, którzy mają ponad 100tys. zrobione na LPG, to musisz wejść na forum LPG albo Fiata Bravo.
LPG zawsze się opłaca, ale trzeba dobrze zamontować instalację i ją serwisować.