Jutro jadę na regulacje gazu to może podepną też pod kompa..
A ew Jaki kabel trzeba zakupić aby samemu się można było podpiąć z laptopem ?? :)
To jest widok strony w wersji do druku
Jutro jadę na regulacje gazu to może podepną też pod kompa..
A ew Jaki kabel trzeba zakupić aby samemu się można było podpiąć z laptopem ?? :)
Zapoznaj się z tematem
http://fiatklubpolska.pl/diagnostyka...-2013-a-13189/
A jak rozpoznać, że termostat padł?
Zapalasz zimny silnik, jeśli na wskaźniku masz ok 50-70 stopni macasz chłodnice, jak jest ciepła, to termostat puszcza.
Witam,
Mam podobny problem w moim Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105KM z tym że po dolaniu płynu chłodniczego coś się trochę poprawiło, ale i tak muszę długo czekać aż się zagrzeje jak jadę to zawsze trzymam tak by było te 2000 obrotów to wtedy szybciej się nagrzewa ale i tak muszę przynajmniej przez 15 minut jechać :( dodatkowo jak już puszczę ciepło to tak samo jak autor tego tematu muszę czekać długo aby ciepłe powietrze zaczęło lecieć.
Proszę o pomoc.
U mnie w jtdku rowniez dlugo silnik sie nagrzewa, szczegolnie w te minusowe temperatury. W jakims temacie na forum wyczytalem ze "jtdeki tak maja" ze sie dlugo nagrzewaja
Niestety jtd tak ma, u mnie przy aktualnych temperaturach muszę zrobić 10-12 km żeby leciało ciepłe powietrze. Coś ciepłego zaczyna wiać wcześniej, ale wyrażnie ciepłe jest po 10-12km dopiero. Diesel wolno się nagrzewa niestety. pokrętło temperatury staraj się ustawiać max na połowę i wentylator na 1, szybciej pozwolisz się nagrzać wtedy.