To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Tomasz1976 Spokojna jazda do 3000obr,teraz do 3500.wydaje mi się jakiś dynamiczniejszy,ale może to dlatego,że jakoś mnie ten samochód mniej teraz denerwuje jak ustalo branie oleju.
Od razu na lpg czy na pb. Pytam bo jestem po wymianie tłoków.
-
Cytat:
Napisał
Gomez405 Od razu na lpg czy na pb. Pytam bo jestem po wymianie tłoków.
Ok.500km na benzynie.na wszelki wypadek.kurde,to też masz przeboje z tym autem?
-
To obyś już miał spokój z silnikiem.
Gomez, czemu wymieniłeś tłoki?
-
Cytat:
Napisał
DamianoZaw To obyś już miał spokój z silnikiem.
Gomez, czemu wymieniłeś tłoki?
Aso wymienili bral olej
-
Cytat:
Napisał
Gomez405 Aso wymienili bral olej
Tłoki wymienili to i pierścienie zapewne.
-
Cytat:
Napisał
steyr Tłoki wymienili to i pierścienie zapewne.
Oczywiste
-
Cytat:
Napisał
Tomasz1976 Ok.500km na benzynie.na wszelki wypadek.kurde,to też masz przeboje z tym autem?
Hej. Jak tam silniczek. Chodzi bez zarzutu? Jak sprawy olejowe na lpg, jaki olej wlałeś? Robiłeś klaibracje lpg po zmianie pierscieni?
-
Cytat:
Napisał
Gomez405 Hej. Jak tam silniczek. Chodzi bez zarzutu? Jak sprawy olejowe na lpg, jaki olej wlałeś? Robiłeś klaibracje lpg po zmianie pierscieni?
Jest wszystko w porządku,zrobiłem ok.1600km ubyło ok.1milimetr na bagnecie.w warsztacie wlali castrol edge 5w40 c3 oczywiście.jeszcze nie wiem jaki będę lał,może motula. Byłem na przeglądzie lpg,takim po 10000km,z wymiarami filtrów mam dotrysk benzyny ustawiony przy 3500obr,oczywiście to można zmienić.
-
Czyli co? pomogło honowanie cylindrów? Fabrycznie nie są honowane? no nie uwierzę jak nie zobaczę.
-
Cytat:
Napisał
marx30 Czyli co? pomogło honowanie cylindrów? Fabrycznie nie są honowane? no nie uwierzę jak nie zobaczę.
Prawdopodobnie.najwazniejsze,że już mam chyba spokój.jak narazie można powiedzieć, że nie bierze oleju.wczesniej był dramat.
-
Cytat:
Napisał
Tomasz1976 Prawdopodobnie.najwazniejsze,że już mam chyba spokój.jak narazie można powiedzieć, że nie bierze oleju.wczesniej był dramat.
No to super że już jest ok. Ja również dlatego sprawę załatwiłem teraz na gwarancji. Teraz na 400km nie widzę zużycia na bagnecie a wcześniej już prawie pół bagnetu by nie było. Teraz delikatna jazda i docieranie może właśnie to jest klucz do sukcesu. Na pewno jeszcze zmiana oleju na inny niz selenia ale to już chyba po gwarancji a może nie zobaczymy.
-
Cytat:
Napisał
Tomasz1976 Prawdopodobnie.najwazniejsze,że już mam chyba spokój.jak narazie można powiedzieć, że nie bierze oleju.wczesniej był dramat.
No to super że już jest ok. Ja również dlatego sprawę załatwiłem teraz na gwarancji. Teraz na 400km nie widzę zużycia na bagnecie a wcześniej już prawie pół bagnetu by nie było. Teraz delikatna jazda i docieranie może właśnie to jest klucz do sukcesu. Na pewno jeszcze zmiana oleju na inny niz selenia ale to już chyba po gwarancji a może nie zobaczymy.
-
Cytat:
Napisał
Gomez405 No to super że już jest ok. Ja również dlatego sprawę załatwiłem teraz na gwarancji. Teraz na 400km nie widzę zużycia na bagnecie a wcześniej już prawie pół bagnetu by nie było. Teraz delikatna jazda i docieranie może właśnie to jest klucz do sukcesu. Na pewno jeszcze zmiana oleju na inny niz selenia ale to już chyba po gwarancji a może nie zobaczymy.
No i super.mam nadzieję, że już się skończyły nasze problemy z tym tematem.pozdrawiam i życzę bezawaryjnej jazdy.
-
To jest się o co w głowę drapać, jak zacząłem to wszystko czytać. Ja mam 55 tys. wszystko zrobione na gazie tartarini, oleju bierze chyba w normie tak do 1l na 15 tys. I teraz zacząłem się zastanawiać co dalej robić - przestać jeździć na lpg. Miał być taki dobry silnik a to się zrobił duży problem. Ja widać awarii było dużo ale mało informacji po naprawach. Robił już może ktoś profilaktycznie wymianę tych zaworów przed awarią silnika? Zastanawiam się czy tego nie zrobić?
-
Cytat:
Napisał
Mariusz29 To jest się o co w głowę drapać, jak zacząłem to wszystko czytać. Ja mam 55 tys. wszystko zrobione na gazie tartarini, oleju bierze chyba w normie tak do 1l na 15 tys. I teraz zacząłem się zastanawiać co dalej robić - przestać jeździć na lpg. Miał być taki dobry silnik a to się zrobił duży problem. Ja widać awarii było dużo ale mało informacji po naprawach. Robił już może ktoś profilaktycznie wymianę tych zaworów przed awarią silnika? Zastanawiam się czy tego nie zrobić?
Profilaktyczne proponuje flaszkę wypić ;) a tak na poważnie to czekał bym. W razie w Remont głowicy pod lpg w Krakowie kosztuje 1200pln plus koszta ściągnięcia głowicy - informacje z grupy na fb
-
Cytat:
Napisał
Mariusz29 To jest się o co w głowę drapać, jak zacząłem to wszystko czytać. Ja mam 55 tys. wszystko zrobione na gazie tartarini, oleju bierze chyba w normie tak do 1l na 15 tys. I teraz zacząłem się zastanawiać co dalej robić - przestać jeździć na lpg. Miał być taki dobry silnik a to się zrobił duży problem. Ja widać awarii było dużo ale mało informacji po naprawach. Robił już może ktoś profilaktycznie wymianę tych zaworów przed awarią silnika? Zastanawiam się czy tego nie zrobić?
Jak nie swędzi to sie nie drapie. Profilaktycznie to się takich rzeczy nie robi. Ja podobnie jezdze od poczatku na Tartarini, oleju znika podobnie jak u ciebie, czyli bez jakiegos dramatu. Ja natomiast mam ok 40 tys dopiero nakręcone i licze ze jeszcze sporo bezawaryjnie pojezdze. Dbam o to co trzeba i licze ze to wystarczy. Jak sie wykrzaczy to będe myslal co dalej.
-
Witam Kolegów
Przeczytałem ten wątek i zastanawiam się czy nie założyć lubryfikatora. Kolega w Fordzie miał i wszystko było Ok. Może ktoś ma założony w Tipo i podzieli się z nami spostrzeżeniami.
-
Lubryfikator pomaga jak "umarłemu kadzidło", oglądnij sobie kolektor dolotowy po paru kkm z użyciem lubryfikatora. Już lepiej ustawić dotrysk PB w OL.
-
Cytat:
Napisał
steyr Lubryfikator pomaga jak "umarłemu kadzidło", oglądnij sobie kolektor dolotowy po paru kkm z użyciem lubryfikatora. Już lepiej ustawić dotrysk PB w OL.
Pokaż zdjęcie z kolektora który sciagales
-
Cytat:
Napisał
Tomasz1976 No i super.mam nadzieję, że już się skończyły nasze problemy z tym tematem.pozdrawiam i życzę bezawaryjnej jazdy.
Jak tam dalej spokój z braniem. Ile juz km zrobiłeś?