To jest widok strony w wersji do druku
-
Olał,chyba muszą uznać gwarancję.u mnie co innego bo sam zakładałem staga.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Ja jutro podobno mam odebrać swojego,po tych pierscionkach.nie wiem co z tego wyjdzie.
Podpisał się jako David pytel, możecie zobaczyć,są zdjecia
-
Cytat:
Napisał
Yasiooh
Myślicie że ten brak dotrysku benzyny mógł być przyczyną problemu? W Tartarini niby włączali ten dotrysk właśnie dla "schładzania" zaworów i gniazd.
Czy zapowiedzi nieszczęścia dopatrujecie się raczej w nadmiernym zużywaniu oleju?
Przyznam szczerze, że chociaż mam ten dotrysk w Tartarini załączony, to od kiedy dowiedziałem się o tych problemach z zaworami przestałem tak mocno auto na gazie gonić... Chociaż u mnie zużycie oleju zdecydowanie bardziej w normie.
W normie to ile na 1000
-
Obawiam się, że drugi remont to konsekwencja pierwszego. Pisał tu ostatni żyjący Prime --> FiatPrime ;) że robią to na odpierdol. Tylko pudrują syfa a nie robią remont jak zrobić trzeba. A powodów może być więcej, więc nie ma co gdybać.
-
Zapiszcie się do tej grupy na fb.opowiesci podparte fotkami.
Fiat powinien nam te 5000zl w kopercie przysłać,i już sami decydujemy gdzie i co u kogo robić.
Cytat:
Napisał
Tomasz1976
Zapiszcie się do tej grupy na fb.opowiesci podparte fotkami.
Fiat powinien nam te 5000zl w kopercie przysłać,i już sami decydujemy gdzie i co u kogo robić.
Następnego znalazłem z tym samym problemem.mozna się coś dowiedzieć,zawsze nowe info
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
W normie to ile na 1000
Tak ze 100ml średnio
-
Normalnie to jakaś masakra z tymi zaworami. Ciekawe czy to jest kwestia tylko zaworów czy coś jeszcze. Może też kwestia oleju bo t jet lpg ma selenie mpg.
Na grupach fb jest tez kilka przypadków z wynikami powyżej 100000 km z tym że nie na seleni. Jak na razie to chyba trzeba zbierać na ew. Remont bo kolorowo to nie wygląda. Zastanawiam się również nad zmianą marki lub nawet lepkości oleju w momencie gdy FCA stwierdzi że norma.
-
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Ale beka:lol:
FiatPrime nie śmiej się z nas tak głośno bo Ciebie tez to czeka.
-
ja nie jeżdże w tjecie na selenii i nie bierze wiec to nie kwestia oleju. jak ktos nie pomierzy tego wolnossaka na benie i dolozonym LPG np. sonda szeroko pasmowa temp spalin i nie porowna ze starym to nie wiadomo czy to materiały czy euro 6.
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
FiatPrime nie śmiej się z nas tak głośno bo Ciebie tez to czeka.
No, nie bardzo. Ale pośmiać się mogę. Nic mnie to nie kosztuje.:lol:
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
No, nie bardzo. Ale pośmiać się mogę. Nic mnie to nie kosztuje.:lol:
Założyłeś juz ten oil catch tank. Patrzyłeś kamerka endoskopowa w komore?
Może słynne ozonowanie silnika by coś mogło pomóc?
-
Ja obstawiam że na 99% Prime to będzie czekał na koniec leasingu. Odda auto i ma spokój
-
Prime w przeciągu kilku miesięcy spodziewa się dużego przypływu kasy. Wykupi auto i sprzeda jeszcze "na fabrycznej gwarancji". Jak tylko odebrałem Dustera to rozbroiłem Tipo z taxi i wykreśliłem w urzędzie wpisy. Nie stać mnie, żeby płacić za dwa auta gdy tylko jedno nadaje się do pracy. Ile można ciągać się z badziewiem.
A teraz jeździ "wokoło komina" więc nic się z głowicą nie stanie. Najwyżej tarcze zardzewieją :)
-
Ja Ci się w ogóle nie dziwie. Nie głupi plan żeby z tego wybrnąć.
-
Taki to pożyje...a my zostaniemy w czarnej dupie haha :) ;)
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Taki to pożyje...a my zostaniemy w czarnej dupie haha :) ;)
E i tak nam zostanie
-
Odebrałem po tej wymianie pierścieni.no kurczę teraz musi być dobrze.
-
Cytat:
Napisał
Tomasz1976
Koszta
-
Cytat:
Napisał
Tomasz1976
Dobry klient. Orientowałeś się chociaż co DOKŁADNIE Ci tam zrobili i wsadzili? ;)
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Koszta
1000zl