To jest widok strony w wersji do druku
-
71 k km. Sprzęgło nie padło. Tarcza była jak nowa, docisk też. Wymieniłem przy okazji wymiany dwumasy, która powiedzmy że już się nadawała do wymiany, ale jeszcze tragedii nie było. Paanie, ja miałem Opla Astrę G z przebiegiem 350 k km i sprzęgło było oryginalne. Takich samochodów już nie robią. Trzeba się z tym pogodzić i żyć.
-
Mam z tego samego rocznika Tipo co Ty, 120km, i 120tys przebiegu i podobne objawy. Kultura pracy na biegu jalowym zostawia wiele do zyczenia (tak jakby cos blaszanego stukalo), przy poczatkowej fazie przyspieszania na dwojce jest jakies dodatkowe blaszane klekotanie czasami no i co najbardziej oczywiste, to czesc tego klekotania na biegu jalowym znika, jak wcisne sprzeglo o chocby 3cm.
Jak myslicie, to tez dwumasa i sprzeglo?
Pozdrawiam i mam nadzieje ze Tobie udalo sie rozwiazac problem.
-
Cytat:
Napisał
tthitt
Mam z tego samego rocznika Tipo co Ty, 120km, i 120tys przebiegu i podobne objawy. Kultura pracy na biegu jalowym zostawia wiele do zyczenia (tak jakby cos blaszanego stukalo), przy poczatkowej fazie przyspieszania na dwojce jest jakies dodatkowe blaszane klekotanie czasami no i co najbardziej oczywiste, to czesc tego klekotania na biegu jalowym znika, jak wcisne sprzeglo o chocby 3cm.
Jak myslicie, to tez dwumasa i sprzeglo?
Pozdrawiam i mam nadzieje ze Tobie udalo sie rozwiazac problem.
Dwumas na bank, u siebie zmieniałem org po 130tkm w tjet.
-
Cytat:
Napisał
steyr
Dwumas na bank, u siebie zmieniałem org po 130tkm w tjet.
Dzieki wielkie kolego. Moge spytac jaki dwumas zalozyles i czy od razu ze sprzeglem zmieniales?
-
Cytat:
Napisał
tthitt
Dzieki wielkie kolego. Moge spytac jaki dwumas zalozyles i czy od razu ze sprzeglem zmieniales?
Nie masz wyboru, jest tylko dwumas Luk-a dostępny. Sprzegła i wysprzęglika nie zmieniałem, 193tkm i nic sie nie dzieje z nim.