To jest widok strony w wersji do druku
-
Cześć.
Mam uconnect bez Nav i bez Live (najprostszą wersję)
Telefon Xiaomi redmi note 8, android 9.
U mnie także aplikacja mogła sparować się poprawnie tylko i wyłącznie na włączonym zapłonie przy zgaszonym silniku. Zrestartowałem także telefon zanim go podłączyłem do USB.
Od tej pory działa poprawnie za każdym razem.
-
2 załącznik(i)
Steyr miałeś rację. Na zakładce "regulacje" ctrl+alt+c zadziałało, skopiowałem całą sekwencję i zrobiłem print screen. Mam wersję z 235 bitami. Okazało się że tylko 157 jest do zmiany. 160ty i 235ty były tak jak w instrukcji. Ale pojawił się problem-w trakcie zapisywania zmiany nie połączył się z modułem poduszek powietrznych. Z radiem też nie dał rady mimo niebieskiej przejściówki. W efekcie mam tak jak na zdjeciu
Załącznik 37573
Załącznik 37574
Zmiana proxi na poprzednią konfigurację nic nie wniosło. Nadal nie łączy się z airbagiem. Błędów nie ma prócz migania licznika przebiegu. Jakieś rady? Dzięki
-
Cytat:
Napisał
Pelopidas
Zmiana proxi na poprzednią konfigurację nic nie wniosło. Nadal nie łączy się z airbagiem. Błędów nie ma prócz migania licznika przebiegu. Jakieś rady? Dzięki
Nie masz wpiętego fotelika czasem z tyłu lub zapiętych gdzieś pasów? Ktoś kiedys miał chyba podobny problem w którymś wątku i problemem były zapięte pasy a właściwie fotelik.
-
Trafna uwaga. Jest wpięty pas fotelika z tyłu. Jutro sprawdzę.
-
Ja to przerabiałem. Z zapiętym pasem proxi nie przejdzie. Ile ja się naprzeklinalem... Rozwiązanie znalazłem na włoskim forum...
-
Super gdyby to było to. Dziękuję Panowie. Jak sprawdzę to napiszę
-
Cytat:
Napisał
Pelopidas
Super gdyby to było to. Dziękuję Panowie. Jak sprawdzę to napiszę
A uruchomiłeś AA
-
Trochę mnie nie było, ale już po testach. No więc dziękuję za radę z pasami - mieliście rację. Po odpięciu pasa całe proxi weszło bez zająknięcia. Wszystkie moduły weszły łącznie z airbagiem. Niestety zmiana bitów zgodnie z instrukcją nie wniosła nic w temacie AA. Może w moim roczniku odpowiadają za to inne bity? Spróbuję jeszcze z innym telefonem i wersją AA. Czy może ktoś podlinkować to włoskie Forum skąd wzięła się cała procedura? Może tam znajdę odpowiedzi. Dzięki raz jeszcze i pozdrawiam.
-
W telefonie zainstaluj odpowoednia wersje aplikacji AA, odpal apke, podepnij telefon kablem, włącz radio i powinno zabanglac...
-
No niestety nic. Sprawdzone na 2 telefonach i 3 kablach w tym Baseus, dość dobry. Widać nie dane mi uruchomić AA:tongueAle dziękuję wszystkim zaangażowanym.
-
Ja nie mogę uruchomić AA z Galaxy A70, choćbym stanął na głowie. Różne kable, lepsze i gorsze, różne metody, i nic... Nie, bo nie. Jakiś stary Asus, Xiaomi Redmi 5+, bez problemu, na kablu za 2,5zł. A70 nie zadziała i koniec... Nowy tel. za tysiaka [emoji34][emoji35][emoji34]
-
To mnie zmartwiłeś bo takiego zacznę używać za kilka dni:smile:. Choć testy robiłem na Mate 10 Lite i na Samsungu s9. Może ktoś uruchamiał na tych modelach to przynajmniej problem smartfona wykluczę. Pozdrawiam
-
Też nie mogłem odpalić AA na telefonie, ale nie miałem oryginalnego kabla tylko jakiś lipny za parę złotych. Kupiłem kabel no i zadziałało :) BASEUS TYP C QUICK CHARGE 3.0 3A 1m https://allegro.pl/oferta/baseus-kab...-1m-8866384647
Auto: Fiat Tipo Sedan, Lounge 2019
Telefon: Honor 8, Android 7.0
Kabel: BASEUS qucik charge 3.0 3A 1 metr
Tak jak pisał Qvadrat:
- odpaliłem Android Auto w telefonie
- Wsadziłem kluczyk do stacyjki nie przekręcałem go
- podłączyłem telefon kablem
- odpaliłem radio.
Wszystko działa :)
-
@cenzura
Nie do wiary! Zrobiłem tak jak napisałeś i wszystko działa, na byle jakim kablu [emoji3]
Czyli jednak kolejność, taka a nie inna [emoji41]
Ile ja czasu straciłem na to cholerstwo [emoji35]
Edit:
Przedwczesna radość [emoji25]
Po rozłączeniu telefonu a autem, trzeba zresetować telefon, aby AA zadziałał ponownie. Bez tego ani rusz.
Ma ktoś jakiś pomysł?
-
Cytat:
Napisał
pmedela
@cenzura
Nie do wiary! Zrobiłem tak jak napisałeś i wszystko działa, na byle jakim kablu [emoji3]
Czyli jednak kolejność, taka a nie inna [emoji41]
Ile ja czasu straciłem na to cholerstwo [emoji35]
Edit:
Przedwczesna radość [emoji25]
Po rozłączeniu telefonu a autem, trzeba zresetować telefon, aby AA zadziałał ponownie. Bez tego ani rusz.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Niestety teraz zauważyłem, że za każdym razem jak chce odpalić AA musze postępować tak samo jak napisalem wyżej... :/ Ktoś ma jakis pomysł?
Ikonke AA macie cały czas aktywną, czy aktywuje się wam dopiero po podłączeniu telefonu?
-
Ikonka AA/cp aktywuje się dopiero jak radio poczuje telefon na kablu.
Jak występują problemy z ponownym połączeniem to przy rozłączanie zachowajcie taka kolejność: najpierw wyciągacie duży wtyk z gniazdka usb a potem dopiero odpinacie kabel od telefonu, najlepiej już po zgaszeniu silnika na wyłączonym radiu...
Ponowne podpięcie z zachowaniem kolejności jak w postach wyżej powinno pozwolić na bezproblemowe połączenie...
To nie wina telefonu, raczej obstawiam dopasowanie wersji aplikacji AA do wersji systemu na telefonie, tyle ich jest... i to niestety ułomna strona AA we fiaciku.
-
U mnie wczoraj aa nie reagowal po podpieciu kabla, bylem pewny ze powinien dzialac bo nic nie zmienialem. Pomyślałem że port usb stracił zasilanie jak to czasami bywało, włożyłem więc pena z muzą, pen zadziałał, od razu wpiąłem ponownie kabel telefonu i o dziwo aa odpalił od razu. Dziwny ten port usb.
-
Dzisiaj dostałem aktualizację do Androida 10 w Galaxy a70. Zniknęła aplikacja Android Auto, którą zainstalowałem, za to teraz AA działa sam z siebie po podłączeniu telefonu, bez żadnych magicznych zaklęć.
Wygląda na to, że problem sam się rozwiązał [emoji3]
-
Ja mam Motorola Moto Z Play z androidem 7.1.1 i po zainstalowaniu najnowszej wersji Android Auto 5.1.5006 po podłączeniu telefonu do samochodu AA samo się włącza. Przedtem musiałem odpalać Android Auto w telefonie teraz robi się to automatycznie. Odpalam radio, podłączyłem telefon kablem i wszystko działa nawet zapamiętuje ostatni odtwarzany utwór w Spotify.
-
Cytat:
Napisał
tygri
Ja mam Motorola Moto Z Play z androidem 7.1.1 i po zainstalowaniu najnowszej wersji Android Auto 5.1.5006 po podłączeniu telefonu do samochodu AA samo się włącza. Przedtem musiałem odpalać Android Auto w telefonie teraz robi się to automatycznie. Odpalam radio, podłączyłem telefon kablem i wszystko działa nawet zapamiętuje ostatni odtwarzany utwór w Spotify.
Potwierdzam, też zainstalowałem wersje AA 5.1.500643 i teraz po podłączeniu telefonu do portu USB tablet sam wykrywa Android Auto. Nie muszę uruchamiać aplikacji w telefonie. Działa za każdy razem. :)