To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
steyr
przyjechała rocznym Yaris-em z przebiegiem 2kkm żeby wymienić olej, dolali 100ml oleju filtr blaszany wytarli szmatką i Pani odpowiednio skasowana $
To ewidentne oszustwo i takie rzeczy powinno się zgłosić w prokuraturze, a ponadto nagłośnić w mediach. Na poprzedniej stronie opisałem podobny przypadek. Facet przed wizytą w ASO chciał sprawdzić co mu stuka pod autem i zrobił fotkę podwozia. Na fotce widoczny był filtr oleju z nr seryjnym. Po wizycie w ASO zrobił ponownie fotkę i okazało się że filtr nie został wymieniony a pieniądze pobrane. Jeśli takich zgłoszeń będzie więcej, to klienci ASO zaczną sprawdzać jakość usług, to musi nastąpić poprawa.
-
Cytat:
Napisał
hak64
Nie kolego! To zależy do kogo się te pisemka adresuje. Wspomniałeś o Rzeczniku Praw Konsumenta, ale są jeszcze inne możliwości jak choćby bezpośredni importer, lub producent.
Miałem na myśli FCA Poland, z ich strony była zlewka, a wina nie leżała po stronie sprzedawcy, a właśnie po stronie centrali FCA i FCA Poland. Dlatego poprosiłem o pomoc Rzecznika, wtedy ze strony FCA Poland nastąpiła zmiana tonu.
-
[QUOTE=krowka1978;382726]
FCA miało gdzieś obsmarowywanie za Uconnect 6,5" na FB, forach, informacje do prasy itd.
Krowa możesz napisać o co chodzi z uconnect ?
-
Cytat:
Napisał
mechanizator9
FCA miało gdzieś obsmarowywanie za Uconnect 6,5" na FB, forach, informacje do prasy itd.
Krowa możesz napisać o co chodzi z uconnect ?
Mamy wątek na ten temat, sprawa aktualności i aktualizacji map.
https://fiatklubpolska.pl/500x-533/u...-zachar-33558/
-
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
Z ciekawości zapytam o który silnik Forda chodzi?
Eco boosty, 1.0 i 1,6. Mówili o tym w Turbo kamerze na TVN turbo. I przepraszam, nie wymieniają a naprawiają. Przy pękniętej głowicy na jedno wychodzi.
PS. Albo 1,5...nie pamiętam. Zrobiło na mnie wrażenie to jak nas traktują. Jak zwykle z resztą.
-
Koledze Ford w 7 letnim s-max wymienił 2.0 240KM a drugiemu w foce 1,6 4 letniej. Oba problemy z przegraniem, w jednym głowica a w drugim rozsypał się chyba tłok. Oba auta po podstawowej gwarancji ale na wykupionej Ford 12. Co roku przegląd za ok 100zl i jest dodatkowa gwarancja do 200000km. I z tej gwarancji były te wymiany.
Kwas z tymi nowymi silnikami...
-
ASO wymieniło tunel, jednak jedna odstawa uchwytu na kubek jest mocno porysowana, w związku z tym zastanawiam się czy aby na pewno otrzymałem nowy tunel. Przy okazji wyszedł uszkodzony łącznik stabilizatora. Wszystko byłoby dobrze gdyby mechanik nie wykazał się nonszalancją przy wsiadania/wysiadaniu do/z samochodu w pobliżu podnośnika słupkowego (?), tak przynajmniej przypuszczam patrząc na "obrażenia" (wgniecenie na drzwiach). ASO odmawia udostępnienia materiału wideo ze stanowiska pracy powołując się na RODO.
-
Cytat:
Napisał
Micr0mega
ASO odmawia udostępnienia materiału wideo ze stanowiska pracy powołując się na RODO.
Czyli przywalili drzwiami :mad:
-
Cytat:
Napisał
Micr0mega
ASO wymieniło tunel, jednak jedna odstawa uchwytu na kubek jest mocno porysowana, w związku z tym zastanawiam się czy aby na pewno otrzymałem nowy tunel. Przy okazji wyszedł uszkodzony łącznik stabilizatora. Wszystko byłoby dobrze gdyby mechanik nie wykazał się nonszalancją przy wsiadania/wysiadaniu do/z samochodu w pobliżu podnośnika słupkowego (?), tak przynajmniej przypuszczam patrząc na "obrażenia" (wgniecenie na drzwiach). ASO odmawia udostępnienia materiału wideo ze stanowiska pracy powołując się na RODO.
Zarządaj na piśmie zabezpieczenia nagrania, skoro powołują się na rodo i poinformuj, że kierujesz sprawę na policję o uszkodzenie mienia. Zobaczysz jak szybko Ci pokażą nagranie [emoji6]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Albo nagranie błyskawicznie zniknie jak dostęp do list poparcia do KRS
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Albo nagranie błyskawicznie zniknie jak dostęp do list poparcia do KRS
Niestety tak zapewne się stanie. Biorą przykład od "najlepszych".
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Zarządaj na piśmie zabezpieczenia nagrania, skoro powołują się na rodo i poinformuj, że kierujesz sprawę na policję o uszkodzenie mienia. Zobaczysz jak szybko Ci pokażą nagranie
Nie pokażą, właśnie ze względu na RODO. Zarejestrowany wizerunek osoby jest w myśl ustawy chronioną wartością. Zgłaszając zniszczenie mienia na policję też należy się liczyć, że oleją temat, bowiem przestępstwa zniszczenia mienia można dokonać tylko umyślnie (nieumyślne nie jest ścigane karnie). Można jeszcze podjechać do jakiegoś warsztatu oszacować wartość szkody i wystąpić do ASO z wezwaniem do zapłaty (lub żądaniem naprawienia szkody). Gdy to nie odniesie skutku, pozostaje jeszcze powództwo cywilne i batalia sądowa.
-
Dzięki za szczegółowe informacje