Świece mają 15kkm, jeszcze świeże. Poza tym przy przyspieszaniu to nie jest szarpanie tylko raczej falowanie, jakbym skokowo gazu dodawał.
To jest widok strony w wersji do druku
Świece mają 15kkm, jeszcze świeże. Poza tym przy przyspieszaniu to nie jest szarpanie tylko raczej falowanie, jakbym skokowo gazu dodawał.
W sumie podobne usterki mam w Punto 1,4 77KM. U mnie zafalowania zdarzają się w okolicy 1800RPM. To by wskazywało na niedoróbki w oprogramowaniu ECU. Wszak przepustnicę mamy sterowaną by wire.
Nosiłem się z zamiarem zakupu Tipo T-jet, bo zawsze jeździłem Fiatami. Ostatecznie kupiłem Corsę E 1,4 90KM, która mi jeździ jak po sznurku. Kultura pracy silnika jest u Opla dużo wyższa.
U mnie te same objawy. Tipo T-Jet. Najłatwiej zreprodukowac jadąc 2150rpm na 5 lub 6 biegu i płynnie nacisnąć gaz do dechy (nie kopać naraz tylko 1-2sek wciskać). Wtedy co drugie/trzecie przyspieszenie występuje efekt nierównego przyśpieszenia. Nawet widać na obrotomierzu jak wskazówka zwalnia.
Auto ma 5tys przebiegu.
Czy u kogoś wyjaśniło się co jest problemem?
ASO twierdzi że wszystko jest w porządku. Czy jest sens jechać do innego ASO? Czy któremuś z Was jakieś ASO w Krakowie potwierdziło problem?
U mnie chiptuning nie rozwiązał problemu. Jest lepiej, ale nadal nierówno przyspiesza i poszarpuje. Czy ktoś rozwiązał problem ostatecznie?
Robiłem w CINSOFT.
Podbiję temat, jest jakaś skuteczna metoda na te objawy?
Czołem,
przepraszam za odkop, ale szukam osób które poradziły sobie z tematem :)