Czy jakiś mechanik sprawdził / wymienił przekaźniki?
W jakim stanie jest akumulator? ile lat, jakie napięcie przy starcie?
To jest widok strony w wersji do druku
Czy jakiś mechanik sprawdził / wymienił przekaźniki?
W jakim stanie jest akumulator? ile lat, jakie napięcie przy starcie?
Ja bym obstawiał w dalszym ciągu rozrusznik . Ten dźwięk podczas odpalania świadczy o cofaniu zębatki w rozruszniku .
Nie rozrusznik :( .dzwonił teraz elektromechanik że miał dawce sprawnego i ma sprawnym pewnym rozruszniku to samo. Mówil że ma jeszcze jeden trop ale na tym etapie nie chciał powiedzieć i jutro się wyjaśni . Ale też mi powiedział że aktywator Multiair nie powinien mieć takiego wpływu na sam rozruch silnika więc jest nadzieja że to nie wieszający się moduł
Odebrałem auto po 3 dniach od elektromechanika i krąg winnych jest coraz węższy , Rozrząd 100% dobrze zrobiony , wszystkie czujki , czujniki, kable 100% dobre , ten dzwięk pompy z popzredniego filmiku o którym straszył poprzednik to normalka bo się załącza i odłacza a że daje taki dzwięk to taką ma urodę .
brakło mu czasu bo ma wesele w weekend a ja potrzebuje auta tez w weekend więc zabrałem , stwierdził żeby zacząć od najprostszych rzeczy
1. porobić wszystkie adaptacje po wymianach rozrzadu itp ( w tym kola fonicznego)
2. jak to nie pomoze to zostaje albo coś z Ecu albo moduł bo traci kompresje na moment przy tym ciężkim odpalaniu
Mówił tez coś to że silnik nie kręci wtedy gdy pojawia się problem z odpaleniem