A procedura wymiany EGR w komputerze została wykonana ?
To jest widok strony w wersji do druku
A procedura wymiany EGR w komputerze została wykonana ?
Kobra, tak procedura wymiany EGR była zrobiona, nawet kilku krotnie, łącznie z procedura wypalania DPFu, bo też mam takie ustrojstwo, bo mechanik stwierdził że może to też mieć wpływ na zawór EGR, dwa już poszliśmy na Januszowanie i z 2 zaworów EGR zrobiliśmy 1, a mianowicie zawór daliśmy stary a cewkę z nowego. I nadal to samo eh.
Kobra a bez procedury wymiany egr w komputerze, auto nawet po wymianie na nowy może dalej nie działać?
To jest elektronika .Sterownik jakoś tam się uczy pewnych ustawień i skoro jest opcja, aby po założeniu nowego wykonać procedurę ,to powinno się ją zrobić.
Icemich po wymianie zaworu EGR błąd Ci zniknie ale błędy będą dalej w pamięci komputera pokładowego.
A ja dalej walczę z tym EGRem
Kowal no widzisz mi egr miał przyjść dzisiaj a jednak muszę czekać do jutra i jutro się okaże czy jest coś nie tak czy już jest ok bo zachowanie auta masz identycznie do mojego, tylko miałeś więcej błędów w kompie a ja sam egr
Icemich i u mnie już prawie wszystkie błędy wyeliminowałem. został jeden tj złe położenie czujnika EGR, i walczę z tym i nie ma efektów. dramat
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Już 2 serwisy ogarniają ten EGR i zero efektu, Wie ktoś jak to naprawić lub co może być nie tak
Masakra akas aż się boję czy u mnie wymiana pomoże
HURA działa... icemich. byłem w 3 serwisie obok pracy i se w 1h poradzili i działa wszystko, ale co wyszło to nie uwierzy nikt. heheh
Te barany we wczorajszym serwisie po przełożeniu nowej cewki do starego zaworu, nie zrobily konfiguracji po wymianie zaworu EGR, i nie zrobili kalibracji jego, oraz kalibracji przepustnicy którą demontowali. i co ważne, ten serwis z dziś miał kompa BOSCH oryginalny i wszystko widzieli nawet zakres pracy zaworu EGR i przepustnicy. Więc przypilnuj tego, aby po wymianie zawora wszystko skalibrowali i dobrze ustawili. i zapłaciłem 80zł dziś za kompa i śmiga na razie dobrze. Ale sami mówili że jeden błąd a ma taki skutek i efekt pracy auta. WIĘC JA JUŻ SZCZĘŚLIWY heheh a Tobie życzę powodzenia
A widzisz no to gratuluję! Ten mój znajomy nie ma kompa ale. Jak jak mi przełoży to postaram się jutro podjechać do normalnego mechanika z kompem żeby mi to skalibrowal więc mam głęboka nadzieję że będzie dobrze!
Postaraj się od razu jechać do mechanika na kalibrację i regulację, zaworu EGR. i oby mechanik miał pojęcie i dobry sprzęt bo inaczej ci guzik zrobi.
Dzięki za pomoc po zmianie egr na nowy check zniknal i wszystko jest ok. Jak myślicie muszę je aadoptować? Nie wiem ale. Wydaje mi się że więcej auto pali ale dopiero okaże się jak zatankuje jeszcze raz. Jeżdżę poza miastem, odcinki po 25 km, czasem po 5 km w jedną stronę . A sam komputer pokazuje 5.8 a z moich ostatnich wyliczeń wyszło że pokazuje o 0.5 litra mniej czyli spalanie 6.3 poza miastem wydaje mi się zdecydowanie za duże. Co o tym myślicie
Nie patrz na odczyty z kompa to są szacunkowe wartości, najlepiej pojechać zatankować do pełna, przejechać 100km i do tankować do pełna ponownie wtedy zobaczysz ile realnie Ci pali auto.
Jak Ci błąd zniknął to nie musisz, ale i tak ja bym pojechał na kalibracje. pare złoty wydasz ale masz pewność