Bardzo zacna kropka :)
To jest widok strony w wersji do druku
Bardzo zacna kropka :)
Kropka która za kilka dni dobije do magicznych 300 000 :P
No i stuknęło 300k :)
W ostatnim czasie musiałem wymienić cięgno nawiewu bo nie zmieniało pozycji i dziś znowu stoi w serwisie tylko że teraz padła najprawdopodobniej albo cewka albo sprzęgielko klimatyzacji... Auto wyje podczas jazdy z włączoną klimą...
Załącznik 36213
Okazało się, że sprzęgiełko klimatyzacji było w stanie agonalnym a że mechanicy nie dostali nowego to je zreanimowali - działa już poprawnie.
Dodatkowo wymienili rezystor od wentylatorów (padł). Ze względu na długą współpracę policzyli tylko za sam rezystor, bez jakiejkolwiek robocizny - problem z wyciem nie został rozwiązany.
Aktualnie stoi znowu w serwisie - wymiana chłodnicy klimatyzacji (najprawdopodobniej to ona jest winna ponieważ nie ma połowy użebrowania + jest za wysokie ciśnienie w układzie klimy).
Mam nadzieję, że już będzie ok (jutro wieczorem odbiór).
Przebieg Kropka - 301 900 km :)
Problem rozwiązany :) Rzeczywiście po wymianie chłodnicy i dobiciu czynnika chłodzi jak głupia + auto nie wyje i nie ma problemu z przyspieszaniem:)
Kropek wczoraj otrzymał nowy olej (klasycznie 5w30) a dzisiaj w nagrodę za w miarę dobre sprawowanie podłokietnik :)
Zaraz 306k na blacie i lata dalej! :)
Załącznik 36617
Kolejna inwestycja w Kropka :)
W czwartek dostał nowe tarcze, klocki, linki hamulcowe, szczęki, cylinderki (wszystko TRW) i nowy płyn hamulcowy a do tego Modyfikator Plus do silnika :)
Przebieg 306 295 km :)
Kropa właśnie wróciła z regeneracji turbosprężarki i uszczelnienia miski olejowej :) Można latać dalej!
307 274 km :)
Sam podłokietnik. Wkrecany w miejsce na kubek z tyłu tunelu. Trzyma się spoko :)
Dziś do kompletu doszedł jeszcze zawór EGR :) Nie poznaje auta :D
307 872km
Niestety odezwał się wadliwy alternator i wczoraj został on zregenerowany. Przy okazji wleciał nowy akumulator :)
308 929km
Alternator to była kwestia czasu. Jaki akumulator kupiłeś?
W serwisie polecili Norauto 18 60Ah 540A L-, 3 lata gwarancji, dobra cena (270zł) więc się skusiłem. Kropczyński odpala na strzała.
Generalnie to moje 3 auto serwisowane u nich i absolutnie nie narzekam (fakt faktem na kilka serwisów Norauto w Poznaniu i okolicach tylko ten w którym serwisuje nie odwala maniany).
Aktualnie szykuje się do sprzedaży, potrzebuję większe auto. Szkoda bo go porobiłem ale mus to mus.