tak dobrze myślisz (EURO 4)...więc nas nie obejmowałby ten przepis...ale co i jak będzie przegłosowane i uchwalone to czas pokaże...
To jest widok strony w wersji do druku
Dzięki, nie byłem pewien.
Do wszystkich sprytnych inaczej- BYŁO KUReWA WYCINAĆ????
Masz w vinie dpf i gliniarza nie interesuje,że wg ciebie spełnia normy-on ma na to wyjebane...
Jakiś czas temu,po zakupie Cromy,czytałem różne wypociny nt wycinania,wyprogramowywania-po hooy?
Mój samochód dumnie wozi na szybie naklejkę https://www.umwelt-plakette.de/filea...57369e95c6.png
Gdy pracowałem w DE od razu się w takową zaopatrzyłem.Z moim ,polskim, numerem rejestracyjnym.KOszt 6 ojro.A sztrofa za wjazd bez plaketty mindestens 40 ojro,ahoj!
A miałeś kiedyś inną opcję? Profesjonalna regeneracja DPF to w naszym kraju póki co nowość. Do tej pory temat załatwiało się krótko - usunąć i spokój. Nikt się nad tym nie rozczulał z racji braku wiedzy zarówno posiadaczy aut jak i serwisów. Kokosy trzepali wszelkiej maści tunerzy, łączenie z tymi największymi, których nazwisk z grzeczności nie wymienię. Po prostu minimalizowało się ryzyko zatarcia turbosprężarki czy nawet silnika przez rozrzedzający się olej. Brak intuicyjnego monitoringu parametrów DPF z poziomu menu też zrobiło swoje. Ludzie mieli DPF'ów po prostu dość. Jeden z koncernów wprowadzając do diesli DPF zrezygnował z elektronicznego wskaźnika poziomu oleju informującego kierowcę podczas każdego odpalania. Jak myślisz, dlaczego?
UE sie r....li i dieselki powrócą w chwale...sami zobaczycie.Ja tam trzymam.:lol:
I V8 Też :mrgreen: