To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Maximum care -
Wszystko spoko dolicz do tych 3500 zl jeszcze koszty przeglądów w ASO ktore beda z racji zwiekszajacego przebiegu coraz drozsze. Fajnie, ze ma sie dodatkową gwarancje ale trzeba jeszcze wiecej ładowac kasy w auto. Coś za coś, ja dlatego zrezygnowałem. Zobaczymy po tym czasie czy sie opłaciło.
-
za 1090 zł brutto jest do 120k km i przedłużone ekstra o rok. To chyba najlepsza opcja cenowo jak dla mnie bo w rok bym zrobił 91k km - takie teraz przebiegi robię.
Serwis by mnie kosztował około 3 k zł w aso. Ile można zaoszczędzić u innego mechanika na takich przeglądach bo nie wiem ile biorą teraz warsztaty za serwisy mniej więcej?
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Na pewno bys 3k zł nie wydał na przegladu u zwyklego mechanika a jezeli masz swoje graty to max 1.5k zł.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Na pewno bys 3k zł nie wydał na przegladu u zwyklego mechanika a jezeli masz swoje graty to max 1.5k zł.
Ile? 1500 poza ASO bez materiału? Gdzie tak się cenią i za co?
-
Ja kupiłem na 5 lat i śpię spokojnie.
-
Juz tu bylo liczone na przykladzie wymiany sprzagla ze to co w ASO mozna podzielić przez trzy. Poza Aso zrobi sie porzadnie przeglad olejowy plus to co w danym przebiegu wypada bez dodatkowych oosztow jakie nabija sobie serwis
Ps. Są wyłaczenia i np sprzegło nie wchodzi w przedluzona gwarancje
-
dziś płaciłem za przegląd 324 zł po 45k km. nie tak źle.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Ja wczoraj przedłużyłem gwarancję na następne dwa lata lub 60 000 km - 1040 zł. Przejechane mam 14800 km.
Właśnie pytałem o sprzęgło - gość powiedział że jeżeli nie stwierdzą przypalonej tarczy czy tym podobnych rzeczy to uznają gwarancję, były już takie przypadki, tym bardziej uznają jeżeli jest niewielki przebieg tak jak u mnie na przykład.
Nie wiem czy można w to wierzyć czy nie, ale dwa lata względnego spokoju za tysiaka z groszami chyba warto wydać.
-
Jest tak jak powiedział ci koleś z aso. Jak po demontażu widać ze przypalone to nie uznaj a jak jest ewidentnej pęknięcie a reszta ok to uznają. Fiat trochę przychylniej patrzy na tych co wykupili dodatkowa gwarancje...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Fiat trochę przychylniej patrzy na tych co wykupili dodatkowa gwarancje...
Yhy, na pewno. Zatem dlaczego pomimo braku wykupionej gwarancji dostanę dziś nowe turbo? Mój koszt to tylko robocizna.
-
Cytat:
Napisał
rajtkezjusz
Im bliżej konca klasycznej gwarancji tym drożej powinno być zgodnie z polityką firmy Fiat. Podobnie miałem z easy care w 500X ,teraz jest zdaje się 200 zł droższe niż było pół roku temu .
Moje doświadczenia są zupełnie odwrotne. Przy zakupie samochodu opcja 5-letniej gwarancji do 75 tys. km kosztowałaby mnie 3,5 tys., a w ostatnim dniu podstawowej gwarancji kupiłem to samo za 1,7 tys.
-
Jak porównywałem koszt przedłużenia gwarancji Maximum Care dla Tipo SW wg cennika 2017 i 2019, to w 2019 one wyraźnie spadły, np. dla silnika benzynowego z 2390 do 1490 (do 75 000 km), z 2990 na 1890 (do 150 000 km) oraz z 3490 na 1990 (do 200 000 km). Zakładając, że pracownicy Fiata umieją liczyć, to Tipo okazało się mniej awaryjne niż przewidywali i dzięki temu mogli sobie pozwolić na obniżenie ceny dla Maximum Care. Oczywiście dotyczy to kosztownych napraw na gwarancji, a na forum pojawiały się głównie informacje o drobnych, ale uciążliwych usterkach, które jednak dla Fiata nie są zbyt drogie. Nie biorę tutaj pod uwagę kwestii silników z gazem, których obecnie w cenniku już nie ma.
-
A co się działo z silnikiem z LPG który był wymieniony w oficjalnym cenniku Fiata?
-
Cytat:
Napisał
Loczek30
A co się działo z silnikiem z LPG który był wymieniony w oficjalnym cenniku Fiata?
Na forum było o nieszczelności tylko o ile mnie pamięć nie myli
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka