To jest widok strony w wersji do druku
-
Dzia :)
Tak. Felgi 17. Taki kompromis między komfortem i wyglądem. Uważam, że 18 to jednak za dużo na nasze drogi. Jeździłem innym autem na 18 i czuć było każdą nierówność.
Mam jeszcze ten pasek rozrządu jak potrzeba ;) Nie potrzebny mi to jak chcesz to się dogadamy, bo jak będzie leżał to nic z niego nie będzie.
Zamek przestał się zapinać i klapka była w pozycji otworzonej i odstawała.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
170 zł kosztuje w ASO ten zamek wlewu. Jest to kompletny z siłownikiem.
-
Ja wlasnie sie nakrecilem na 18" do cromy i jestem dobrej mysli co do niestracenia calkowicie komfortu tymbardziej ze jednak to auto tez wychodzilo z fabryki na osiemnastkach.
No mam w planach robic rozrzad ale teraz kminie czy jak kupie pasek to czy reszte gratow dokupie bez problemu bez paska w komplecie 🤔
Co do zamka to wlasnie mam to samo, nie zatrybia i odstaje, jedynie jak przycisne klapke i zamkne centralny to sie zatrzasnie, na allegro tez kilka sztuk tylko tego, moze tez przemysle nowy. Wymiana to pewnie chwila roboty?
-
2 załącznik(i)
Jeżdżąc na 17 wiem, że 18 byłaby przesadą do tego auta. 18 miałem w E39 i prowadzenie zwłaszcza w zakrętach na +, reszta... niestety. Może przy drogach jak stół to tak, natomiast w polskich realiach 18 mówię stanowcze nie. Poza tym mam opony na lato po 1 sezonie.
Dokupisz wszystko oddzielnie jak i w komplecie. Komplet rozrządu nie zawiera pompy wody, którą trzeba nabyć oddzielnie.
Nie warto brać starych zamków. Jak za starzyznę wołają po 100 i jeszcze do tego przesyłka to dołożysz te 50 i masz nówkę. Wymiana jest prosta.
Taki mały gadżet zawitał na pokładzie.
Załącznik 30783Załącznik 30784
-
Gadżet fajny ale gdzie teraz kubek z kawą postawić.....
U siebie mam popielniczkę od zakupu, przeważnie jeździ schowana, jakoś nie nauczyłem się palenia w aucie :smile:
Co do felg 18 to nasze drogi wiadomo jakie są i niestety nie specjalnie się jeździ.
Sam rozglądam się na lato za jakimiś 17.
-
Nie stawiam nic w pobliżu stacyjki. Palić też nie palę(w ogóle)...ale popielniczka jest ;) Zresztą picie i jedzenie oraz trzaskanie drzwiami w aucie też jest zabronione :mrgreen:
Jeszcze pozostałe popielniczki w drzwi będą założone tylko zimno jest i czasu też brak.
-
Faktycznie miejsce na kawę jest nietrafione :smile: lepiej nie ryzykować i niech już popielniczka sobie siedzi.
-
2 załącznik(i)
Korzystając z ładnej pogody wczoraj umyłem Kromala. Nawoskować by się jeszcze przydało :P
Załącznik 31213Załącznik 31214
-
A jakoś zabezpieczasz szczególnie auto po myciu przed mrozami?
-
1 załącznik(i)
Skoro wycieraczki z przodu niedawno dopomniały się wymiany to tylna poszła dziś w ślady tamtych.
Skoro jakaś no name na all kosztuje 30 zł to postanowiłem zrobić swap gumki. Kupiłem wycieraczkę na stacji za całe 7 zł i przełożyć. Jest jak nowa.
Załącznik 31373
-
7 załącznik(i)
W aucie zawitał nowy rejestrator.
Załącznik 31776
Bardzo fajny jest, posiada gps, ostrzega przed...
Załącznik 31777
i przed...
Załącznik 31778
Kroma ma od dziś letnie obuwie na nowych rolkach.
Załącznik 31779Załącznik 31780Załącznik 31781Załącznik 31782
Auto brudne, ale musi takie być bo nawet po umyciu pod robotą(roboty drogowe w całej okolicy) po jednym dniu będzie wyglądał tak samo :/ Więc mycie nie ma najmniejszego sensu.
-
Rolki ładnie się prezentują.
Sam się za czymś rozglądam ale jakoś nie mogę się zdecydować 😁.
Rejestrator z ciekawymi funkcjami ale to Garmin a oni raczej porządny sprzęt robią.
-
1 załącznik(i)
Też tak myślę. Fajnie to wygląda taki lekki grafit z czarnymi środkami.
Załącznik 31817
-
10 załącznik(i)
Dziś dzień porządkowy. Gumowe dywaniki ustąpiły miejsca welurowym, a mata bagażnika przeszła lekki tjuning.
Załącznik 31925Załącznik 31926Załącznik 31927
Czyszczenie objęło też miejsce zapasu.
Załącznik 31928Załącznik 31933Załącznik 31934
Ożyło światełko we wnętrzu i zostało odkurzone. Nawet owad się tam ususzył :mrgreen:
Załącznik 31931Załącznik 31932
-
1 załącznik(i)
Fiat & Grill :mrgreen:
Załącznik 31998
-
3 załącznik(i)
Na pokład wpadł sterownik DRL. Na razie jeszcze jest :P
Załącznik 32148
Wyczyszczona i nasmarowana została też stacyjka.
Załącznik 32150Załącznik 32149
-
5 załącznik(i)
No to...
Ramka w górę i do odnowy :)
Załącznik 32161Załącznik 32162
Pendrajw do schowka :P
Załącznik 32163
...a popielniczki w drzwi ;)
Załącznik 32164Załącznik 32165
-
Cytat:
Napisał
Voyager1
A czemu stacyjka została tak wybebeszona? Zacinający jest kluczyk w bębenku?
-
Zimą przy większym mrozie czasami nie chciało zapiąć kluczyka.
-
1 załącznik(i)
Zapomniałem o...
Załącznik 32173
:)
-
W związku z zachowaniem niektórych użytkowników i reakcją moderatorów, że sprawy nie ma wycofuję się z tego forum. Można usunąć moje wpisy lub zostawić wedle uznania- nie zależy mi.
Trzymajcie się koledzy i dbajcie o Fiaciki :) .Pozdrawiam.
PS. Co do odpowiedzi w sprawie zakupu w forumowym sklepie to też od ponad pół roku nie mogę się doczekać odpowiedzi.