Proszę o jakieś zdjecia z prac przy pompie.
To jest widok strony w wersji do druku
Proszę o jakieś zdjecia z prac przy pompie.
Ja kupiłem całą pompę,mam nadzieję że dzisiaj przyjdzie i że jak wymienię będzie ok bo już mi nie chce awaryjnie odpalić.Dam znać co i jak.
Zdjęć niestety nie posiadam, ale uszczelka znajduje się u góry dochodzi tam czarny przewód. Na dole jest zwykła taka uszczelka z sitkiem.
Wymieniłem pompę i dalej mam ten problem:(Miłosz 219 czy u Ciebie też coś było z pompą?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Miał ktoś jeszcze taki problem?
Jeszcze nie patrzylem na to.Jestem umowiony do mechanika dzisiaj.
Daj znać co mechanik powie i czy sobie poradzi z tym problemem co u mnie każdy mówi co innego
Potrzebuje postu do pobrania. Przepraszam ;)
miłosz219,poradziłeś sobie z problemem ?Ja we wtorek jadę do mechanika.
Witam,jestem tu nowy.Jestem posiadaczem od dwóch miesięcy Fiata Bravo 2 1.4 90 kM 2007 z LPG i mam podobny problem ,na zimnym kręci ale nie odpala tak jakby nie dostawał paliwa po kilku próbach zaskoczy ale jak na dwóch albo trzech garach,aż w końcu zapali.A jak zapali to raz ssanie jest a raz nie ma,obroty falują itp.Ostatnio znajomy powiedział że po ruszeniu zostaje za mną chmura błękitnego dymu.Byłem na diagnostyce komp. i nie ma żadnych błędów.
Jedni sugerują czujnik temperatury a inni położenia wału.Nadmienię że testowałem metodę z odpinaniem akumulatora i jeździe tylko na benzynie i nic.
Proszę o pomoc.
Wyciągnąłem dzisiaj zespół pompy z baku. Oto kilka zdjęć z oględzin pompy. Mam parę pytań odnośnie gdzie znajduje się uszczelka o której mowa w temacie. Za co odpowiadają poszczególne elementy tego zespołu.Gdzie znajduje się zaworek zwrotny? Na pompce zauważyłem mały otwór obok czarnego węza.Czy to jakaś regulacja?Do czego on służy?. Nie znalazłem żadnego pękniętego przewodu.Nie mogę znaleźć tej uszczelki o której piszecie.Czy znajduje się ona pod pompką?Pompka zamknięta jest przez taką nasadkę teflonową i zatrzaśnięta w dwóch miejscach na klik klik.
Załącznik 28832Załącznik 28833Załącznik 28834Załącznik 28835
To moja pompa http://www.iparts.pl/czesc/zespol-za...23-702059.html
baton23 lub miłosz219 poradziliście sobie z tym problemem?Bo ja dalej mam kłopot.Jutro jadę do mechanika ale nie jestem pozytywnie nastawiony.Może ktoś inny sobie poradził z tym problemem jeszcze?
Ja dalej jestem nie zdiagnozowany.Gdzie mozna sie podpiac zeby sprawdzic cisnienie pompki paliwa? Narazie jestem na urlopie.Za tydzien bede dalej szukal przyczyny.
Jeśli masz filtr paliwa,to przed nim . Mi w aucie innej firmy sprawdzano na samej pompie ,tam było OK,wtedy sprawdzono na listwie wtryskiwaczy .To zabawa jest ,ale trzeba wykluczać po kolei
Wczoraj odebrałem samochód i elektryk się poddał.Wszystko niby jest ok.Mówi że może jeszcze coś z wtryskiwaczem paliwa ale nie ma tego jak sprawdzić.W piątek jadę do innego mechanika.Piszcie jak możecie pomóc....
Wtryskiwacze u mnie zdemontowano i pojechały do warsztatu wtryskiwaczy,tam oczyszczono ultradźwiękami (tak mi powiedziano) i sprawdzono szczelność ,koszt całości 200 zł
Też miałeś ten problem z tym samochodem?Co było nie tak?I co pomogło to z tymi wtryskiwaczami ?
Miałem z innym ,zachodziła obawa o nieszczelność wtryskiwaczy ,a koszt w japończyku jest ....wysoki. ASO uznało ,że mój model ma problem z przepuszczającymi wtryskiwaczami i tutaj jest przyczyna niedomagań itd. Nie uwierzyłem ,więc mechanik u mnie na wsi zdemontował wtryskiwacze i dał do warsztatu ,który zajmuje się tym. Gdybym posłuchał ASO,to bym do dziś byl klientem Providenta ;(. Swoim postem dałem info,że wykluczenie wtryskiwaczy jako problemu nie jest jakoś drogie w sprawdzeniu i ewentualnym udrożnieniu
Miłosz219 poradziłeś sobie z problemem?Miał ktoś jeszcze taki problem?
Bylem na komputerze.Elektryk stwierdził że parametry mam w normie.Zero błędów,pompka paliwa przed listwą wtryskową daje 7 barów. Zrobił mi adaptację do ustawień fabrycznych.Zrobilem 600 km tylko na benzynie i moze jest lepiej.Auto odpalalo od poczatku tygodnia z roznym skutkiem.Raz odpalal za pierwszym razem ale dusil sie przez 3 sekundy.Od 2 d dni auto odpala za 1 razem ale jeszcze go coraz mniej nim rzuca.Niewiem czy to calkiem ustąpi i od czego to poprawa zalezy.W poniedzialek jade na powtorne sprawdzenie parametrów po jezdzie tylko na benzynie.Czyzby gaz powodowal zmiane mapy benzyny? A jak u Ciebie postępy. Moze ktos zna ogarnięty serwis lpg z Landirenzo gdzie jednoznaczenie udzieli odp.na przyczynę problemu odpalania.Czy pytał ktos w Aso o przyczyny takich problemów?
Swojego problemu dalej nie rozwiazalem. Był już u gazownikow i obaj stwierdzili ze a gazem jest ok (przejechane ok 7 tys km) mechanik stwierdził że czujniki są ok ale jeszcze przed odpaleniem sprobowac wyciągnąć wtycZkę czujnika temperatury Ale za cholere nie Moje jej wyciagnac. Parę razy było ok jak kilka razy przed odpaleniem przekrecalem kluczyk ( jak w dieselu świece się nagrzewa)
Zamiaszczam filmik z yt
https://youtu.be/kalQyJIlR94