Zapewniam Cię że każdy z nich powinien to zrobić z palce w d..
https://www.google.pl/search?q=warsz...awa+chiptuning
To jest widok strony w wersji do druku
Zapewniam Cię że każdy z nich powinien to zrobić z palce w d..
https://www.google.pl/search?q=warsz...awa+chiptuning
uważaj tylko żebyś w ten sposób, przez zmianę map, nie zamaskował prawdziwego źródła problemu.
A tak sie wtrace. Robiles moze odczyt wszystkich czujnikow ? Czy wartosci sa wszystkie realne? Zaden nie zaklamuje odczytow?Jakie jest napiecie na akumulatorze po odpaleniu jak nierowno pracuje. Jakie cisnienie na cr jest jak pracuje nierowno?
Miewam podobno objawy jak Ty, w momencie gdy za krótko trzymam kluczyk przekręcony na Start. Zjawisko jest takie jakby doszło do zapłonu ale nie we wszystkich garach. Sprawdź stan aku i może kompresję?
Ludziska Wy czytacie cały temat?
Macie napisane co zrobić aby zdiagnozować problem, kolega chce go zatuszować, na siłę zmuszać nie będziemy.
Kolego- chyba Ty nie czytasz tematu . Napisałem : parametry pracy silnika wszystkie w normie , przy odpaleniu i przy pracy ! On nierówno pracuje podczas odpalania i to tylko z rana i to nie zawsze . Pojadę poprawie dawki startowe i zobaczymy co będzie . Elektryk z autoryzowanego serwisu fiata który parę latek pracuje sam stwierdził że one tak palą . Wygląda to tak : Alfa odpala po 2 obrotach wału ( mniej więcej mówie przykładowo ) a ten badziew po 4 obrotach i przy kręceniu jest efekt jakby nie łapał na wszystkie cylindry. Temat dawek startowych jest znany .
Jedź i zrób, ale zdecyduj się co chcesz, bo raz gadasz o zapaleniu, raz o nierównej pracy po odpaleniu.
Diagnozowales?
Jakie są min obroty do odpalenia?
Jakie ma być ciśnienie przy 150rpm?
Skoro diagnozowales to wiesz.
Jak miałem problem z klapami wirowymi to odpalał tak jak tu kolega pisze. po wyrzuceniu i zaślepieniu klap usunięciu EGR i wyczyszczeniu dolotu odpala jak marzenie.
U mnie bylo podobnie ale doszlo puszczenie dymka po odpaleniu. Wymiana kolektora rozwiazala problem.