Byłbym wdzięczny! Domyślam się, że może być to walnięty jakiś czujnik bo dziwne, że ze wzrostem temp. rosną wibracje.
To jest widok strony w wersji do druku
Byłbym wdzięczny! Domyślam się, że może być to walnięty jakiś czujnik bo dziwne, że ze wzrostem temp. rosną wibracje.
No i wywaliło check engine dzisiaj w nocy ;/
Jakieś inne objawy doszły prócz wyświetlenia kontrolki?
Nie, jest to co było wcześniej, tj. trzęsienie silnikiem, przerywanie przy przyspieszaniu, wydaje mi się, że ciężko odpala. Moc jest ;)
Samochód został podpięty pod komputer i wyskoczył błąd na katalizatorze ;/ Czy w układzie wydechowym znajduje się jakiś kondensator? Nie wiem dokładnie czy dobrze zrozumiałem mechanika bo rozmawiałem przez telefon...
Mogą być sondy jedną masz przed drugą za katem.
Sprawdzaliśmy sonde przed katalizatorem i pracuje bardzo ładnie, lecz tej za katalizatorem nie sprawdzał przynajmniej przy mnie. Mechanik mówi o jakiejś siatce, która się znajduje gdzieś w układzie wydechowym, że ją wymieni... Dodam, że motor wkręca się normalnie, bez problemów na obroty i kręci normalnie wysoko, chociaż przy przyspieszaniu efekt pełzania cały czas jest...
Jedyna siatka która mi przychodiz do głowy to łącznik elastyczny w ukłądzie wydechowym ale on by takich numerów nie robił. Sprawdźcie drugą sondę jak nie to nei wiem.
Druga sonda może powodować to szarpanie, pełzanie, itp? Podobna ta pierwsza jest najważniejsza...
Dodam jeszcze, że na rozgrzanym silniku słychać klekot w którymś miejscu pod samochodem mniej więcej na wysokości początku przednich drzwi. Nie jest to brzęczenie, tylko dość delikatny klekot... Jest też jakiś wyciek, tylko nie wiem czego bo nie oglądałem samochodu na kanale. Podkładałem jedynie dużą tekturę i plamy na niej spadają z okolicy koła lewego (siedząc w samochodzie)
Jak można sprawdzić działanie cewek? Muszę mieć oprócz tych w silniku jedną sprawną? ;/
Nie wiem jak w Stilo ale ja u siebie sprawdziłem, że cewka jest uszkodzona w taki sposób :)
Cytat:
silnik uruchomiony:
zdejmujesz z którejkolwiek świecy przewód i efekt powinien byc taki, że silnik bedzie pracował gorzej, jesli nic sie nie zmienia, to na ten cylinder nie pali
Read more: http://fiatklubpolska.pl/bravo-brava...#ixzz2vTgRW6DO
Sprawdzałem w ten sposób, ale nic mi to nie dało bo jest reakcja. Jeśli z jednej z cewek wypada zapłon to nie będzie chyba takiego efektu jakby cewka całkowicie padła :/
Czy nieszczelna klimatyzacja ma wpływ na pracę silnika? Zauważyłem te plamy w okolicach przedniego koła po stronie kierowcy ;/ Niepokoi mnie też to...
Nowe wiadomości! ;D
Z układem wydechowym jest już wszystko ok :) To nie był katalizator... Dolegliwości zostały. Po podłączeniu do komputera mamy jeden błąd którego nie da się usunąć, a mianowicie jest to błąd P0530 (czujnik ciśnienia klimatyzacji). Była robiona też próba ciśnienia i na każdym cylindrze wychodzi taka sama wartość, tj. 12 bar :) Sprawdzane były również cewki poprzez kolejno zdejmowanie ich z świec, reakcja była. Macie jeszcze jakieś pomysły?
Witam, podepnę się pod ten temat ponieważ moje stilo ma takie same dolegliwości. Na biegu jałowym trzęsie a jak ostro wkręcam na obroty to ma takie jakby wahania. Może ktoś jeszcze miał taki problem i wie jak go rozwiązać? :smile:
Wydaje mi się, że coraz bardziej prawdopodobny jest sterownik komputera :/
Oby nie, jutro pojadę podepnę pod kompa i zdam relacje jakie u mnie będą błędy o ile będą. Wczoraj mi przez chwile wyskoczyła kontrolka engine fault ale dzisiaj już było ok.
Czekam na relacje :)
Fiat Stilo 1,6 16V 2002 engine fail - YouTube
Bardzo podobnie wygląda to u mnie... Właśnie takie szarpanie, bujanie silnikiem, a przy tym telepie całą budą. Tylko, że na kompie nie wyskakują żadne błędy ;/ Już nie wiem co to może być ;(