To jest widok strony w wersji do druku
-
Wtryski najlepiej dać do sprawdzenia, ew. można wyciągnąć listwę wtryskową, 4 małe równe kubeczki każdy na wtrysk i kręcić chwilę - w każdym powinno być tyle samo paliwa. Potem z jakiejś odległości na kartkę rozpylać z każdego wtrysku - powinny tworzyć taką mgiełkę a nie tryskać strumieniem..
-
Na taki sposób nie wpadłem :D trzeba spróbować kiedyś. Jak odkręcę kolektor oczywiście. Macie na to jakieś sposoby? Bo w 1.6 jest okrutnie ciasno.
-
Wole już komuś dać :P Ewentualnie niedługo podjade na podłączenie do kompa.
Musze sprawdzić jeszcze jedną rzecz, bo moje hamulce są strasznie słabe, żeby lepiej przyhamować muszę zapierać się o fotel, pedał łapie dopiero na samym końcu, teraz jak padają deszcze bo zapieram się na max o fotel i czasem nie chce nawet koła zablokować. Klocki hamulcowe dobre. Co to może być ?
-
Cytat:
Napisał
dawiddkk
Co to może być ?
Niesprawne serwo lub brak podciśnienia na jego króćcu.
-
a płyn kiedy wymieniany :) no i tak samo jak pisze byrrcik ;) ale prawde powiedziawszy te starsze sieny mają słabe hamulce :) ja np tak mam wsio sprawne a siła nie jest taka jak potrzeba ;)
-
Ale pedał na zgaszonym silniku po podpompowaniu powinien sie zrobić twardy i nie moze sie wtedy wcisnac, a moj po dlugim czasie stwardnieje i spokojnie moge go wcisnac do końca. Ciśnienie na króccu jest.
-
pomacaj jeszcze servo od spodu czy nie ma korozji bo moze gdzies jest mała dziurka
-
Sprawdzane, nie ma, wszystko jest ok .
-
Sory za post pod postem, ale problemów ze sieną nigdy mało :)
Odkąd mam siene , nie włączałem halogenów z przodu. Sprawdziłem i nie działają. Bezpiecznik ok, żarówki również. Przy naciskaniu guzika nie pali się dioda, przy innych jest ok. Czy to wina przełącznika ? I czy da się coś z tym zrobić samemu czy tylko kupno nowego wchodzi w grę ?
-
przelutowac zimne luty ;)
-
Niestety , długo się sieną nie nacieszyłem :( Dziś, tzn wczoraj o godz 8.15 jadąc drogą osiedlową spokojnie słuchając wiadomości nagle spostrzegłem koło moich lewych drzwi samochód, ułamek sekundy pozniej poczułem uderzenie głową o szybe i huk . Chwilowe zaćmienie, po chwili się ocknąłem , wyłączyłem zapłon, wysiadłem z prawej strony. Strasznie bolała mnie głowa. Okazało się że facet niby nie widział mnie i wyjezdzal z drogi osiedlowej i centralnie pieprznął mi w lewy przód, samochód zniosło mi na prawo zaczynając od zderzaka kończąc na końcu drzwi przednich. Straty to zderzak przód, błotnik, całkowicie zgniecione drzwi lewe przód, w takim stopniu że prawdopodobnie przestawiło słupek, drzwi wbiły się w drzwi tylnie że również tylne się zaklinowały , przednie lewe koło położyło się całkowicie, wyrwało je, stanelo bokiem na amortyzatorze. Samochod laweta zaholowany do warsztatu Copi Flex, tam zeskanowali mi papiery, dostałem auto zastępcze po spisaniu oswiadczenia żeby ubezpieczyciel sprawcy pokrył koszt wynajmu auta ( samochod który dostałem nie ma ważnego przeglądu, jest 2 osobowy z krypą , na przedniej osi łyse opony, na jednej brak bieżnika więc nie wiem nawet czy są takie same, w dodatku brak hamulca ręcznego , dziurawy tłumik i nie zamykająca się tylna klapa, przez co auto muszę zostawiać u brata i wracać kawał drogi do domu na pieszo. Siena czeka na rzeczoznawcę, jak myślicie , będzie to szkoda całkowita, ile mógł bym za to dostać ? Szkoda mi auta, dopiero co porobiłem sporo rzeczy na zimę, a w dodatku pare godzin przed kolizją zatankowałem w końcu sporą ilość paliwa :P Dodam że OC sprawcy jest w Allianz.
-
jak znam zycie bedzie szkoda całkowita - paliwo z baku zniknie - twierdzac ze sie wylało - jak warsztat konkretny to bedzie walczył z TU i zrobia ale bedzie to trwało
pierwsza wycena pewnie nie bedzie satysfakcjonująca - ale tak jak pisałem - jak warsztat konkretny to bedzie walczył a jak nie to ty bedziesz dopłacał :P
-
Dopłacał na pewno nie będę. Przy szkodzie całkowitej jak stoi cenowo taka siena ? I czy samochód zostanie u mnie czy zabierają ? Średnio widzi mi się naprawianie, już coś kombinowali z używkami w kolorze , itd, według mnie powinni wszyskie nowe czesci polakierować, wspominali też o używanym zawieszeniu, zrobią pewnie na odpierdol i potem bede sie martwil..
-
Zdjęcia https://plus.google.com/u/0/photos/1...08632035825585
Na zdjęciach nie widać tak uszkodzeń , zdjęcia robione na szybko . Jak myślicie , do naprawy czy nie opłaca sie ?
-
W przypadku Fiata Siena uszkodzony zderzak, lampa, maska, chłodnica = szkoda całkowita. W tym przypadku nie ma mowy, żeby było inaczej.
-
I co w takim razie ? Ile mogę dostać za szkode całkowitą ? Oni mi wypiszą jakiś papier na wyrejestrowanie czy jak ?
-
oni ci papiru nie wypiszą - tylko to jest szkoda całkowita dla ubezpieczyciela ;) poprostu wycenią szkode i wartosc wraku :) czekał bym na odpowiedz ;)
-
Aha, czyli znając życie nawet tysiąca nie dostane :P
-
Sory wielkie ze tak odswiezam. Dostałem właśnie pismo z wycena rzeczoznawcy za naprawe na kwote 9774zł, i drugie pismo że jednak naprawa jest nieekonomiczna i będą ustalać wartość pojazdu przed i po wypadku. Czy ja mogę jakos wpłynąć na decyzję i żądać żeby wypłacono mi tą kwotę lub żeby samochód został naprawiony w serwisie ?
-
nie masz wpływu - własnie ta kwota wpłyneła na szkode całkowitą :) wycenią wartosc samochodu na 2k i wrak np na 1k i dostaniesz 1k :) i wtedy pewnie bedziesz sie odwoływał że za mało wycenili pojazd - ja tak miałem - ale odwołąłem sie bo miałem książke serwisową prawie do konca wszystkie fakturki i paragony za naprawy - nowe opony itp i podniesli wartosc pojazdu i automatycznie cena do wypłaty poszła do góry :) zalezy co masz w nim zrobione i jak to udokumentujesz :) jak mało zrobiłęs to hmmm - czekac na decyzje :)