Chodzi chyba o to że ktoś mógł wymienić tylną piaste na złą(magnetyczna lub z zabkami, zależy jaką powinna być) i przez to może nie działać- ale nie jest to moje zdanie tylko tłumaczenie postu wyżej:)
To jest widok strony w wersji do druku
Chodzi chyba o to że ktoś mógł wymienić tylną piaste na złą(magnetyczna lub z zabkami, zależy jaką powinna być) i przez to może nie działać- ale nie jest to moje zdanie tylko tłumaczenie postu wyżej:)
Posiadam kabel e-volt.pl oraz przejscie na 3pin z krokodylkim tylko na +. Dzis pobralem ecu 3.3z witaminka jutro sprawdze czy bedzie banglac.Nurtuje mnie tylko jak na kablu vagkkl ustawic?mam do wyboru 7 3 1/9 12/13
Tak jak do silnika.. Na przejściówce 3 pin zawsze tak ustawiasz.
Witajcie dzis kolejna próba znow zakonczona niepowodzeniem;/ windows7 fes 3.3+witamina porty tu i tu com01 test z zakresu fes-a mówi że poprawnie wszystko a tu fiasko.Sprawdzałem na ustawieniu (7/kkl engine) oraz (3/airbag).Cały czas prosi o sprawdzenie podłaczenia lub portu com.Macie jakies sugestie jeszcze?
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - a671a4f2dc248.jpg
http://zapodaj.net/b791ffe6a548e.jpg.html
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 8a0707e9dfc5e.jpg
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 6f24da0cb39e4.jpg
Myślalem jeszcze nad trym czy oby dobry kabel mam,jak możecie to zerknijcie.Może ten 3pinowy jest g***wno wart
Niestety nie udało mi sie zdiagnozować auta,myślę że wina leży po stronie kabla.Możecie mi polecić jakieś sprawdzone kable na aukcjach,takie które na 100% będą okej:)
napiecie tez podales do kabla tak? i stacyjka na zaplon ustawiona?
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
i co do napiecia nie wiem czemu ale jak chce pod ABS sie podpiąć to musze doprowadzic napięcie z "+" i "-" akumulatora ... do poduszek i silnika wystarczy z samego "+"... a u Ciebie na zdjęciach jest tylko jeden kabel do doprowadzenia napiecia... moze to jest przyczyną?
Też nad tym myślałem właśnie,widziałem także adaptery 3pinowe z + i -, czytałem też na forum że czasem nie idzie bez minusa ale u mnie nie gryzie abs-u poduszek i silnika.Może wiecie jak wyciągnąć minus z wtyki,może to pomoże coś?;/
ps.dziś sprawdzony tył pod względem abs-u,piasty ząbkowane na osiach,czujniki także niby okej,pod kanapami też połączone.
silnik i poduszki musza pojsc... zreszta sprawdzajac silnik podepniesz "+" a lampka na kablu sie zapali to znaczy ze jest okej...
Oczywiście zapala sie lampka czerwona po podpięciu krokodylka czerwonego ale i tak nie łączy sie czy to z silnikiem czy abesem.Pisze fes coś o sprawdzeniu portu bądż adaptera.Jak robię test z opcji fes-a to niby pokazuje że okej jest więc obstawiam że du*y daję tu adapter 3pinowy.
ja bym jeszcze raz ustawienie portu w kompie sprawdzil czy napewno jest przestawione z USB na COM1....
Testowałem na dwóch lapkach,raczej wszystko ustawiałem.Już brak pomysłów a abs i poduchy walą po oczach:/
Wgram wszystko jak powinno być i porobię screeny to zbadacie czy okej
Załącznik 8120
na czerwono masz zaznaczone jak to powinno w menedżerze urządzeń wyglądać po poprawnym ustawieniu portu:) wszystko ustawiasz przy podłączonym kablu nie zapominaj o tym...
zachęcam do przeczytania pierwszego postu : http://fiatklubpolska.pl/diagnostyka...-2013-a-13189/
tak lukq masz racje tam wszystko jest... :)
NaForum.Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków na fora i blogi, automatyczne tworzenie miniatur, bez rejestracji i limitów
NaForum.Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków na fora i blogi, automatyczne tworzenie miniatur, bez rejestracji i limitów
Jak możecie to zerknijcie,chyba wszystko złapałem odpowiednio.lukq czytałem chyba wszystkie posty ze dwa razy;/
raczej port COM1 a nie COM4 powinno byc... no ale probuj
Witam. Jeżeli łączysz się z silnikiem ,a z abs i poduchami brak łączności może masz walnięte komputery od abs i poduch . Ja też nie mogę się połączyć u siebie z poduchą bo cieknąca nagrzewnica uszkodziła komputer.
Kabel do diagnostyki mam taki sam jak ty i łączy się bez problemu, pozostaje kwestia ustawień.
Zdj. nr1. - Kliknij na SZUKAJ INTERFEJSU i zobaczysz co ci pokaże.
Zdj. nr3. - Kliknij ZAAWANSOWANE i zmieć opóżnienie z 16 na 1.
Przy podłączaniu interfejsy wepnij najpierw wtyczkę do samochodu następnie podaj zasilanie ,i dopiero teraz wepnij do komputera następnie dopal program diagnostyczny.
COM1 zmieniony z /4 lecz moim zdaniem jak wolny to bez różnicy.
Nie udało mi sie z niczym połączyć w tym problem.
Zdj.nr1 bez podłączenia do auta nic nie wyszukuje i ustawia sie na (none)
Zdj.nr3 zmienione chyba z automatu bynajmniej było na (1)
Kolego ja podpinając interfejs do gniazda usb bez podpięcia do samochodu, i klikając SZUKAJ INTERFEJSU wskazuje mi COM 3 (a mam ustawione we właściwościach portu na COM1 ) i z takimi ustawieniami łączy się z samochodem.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Odinstaluj sterownik do kabla USB i zainstaluj ten :http://chomikuj.pl/RTA80/PROGRAMY+DO+LPG/Bingo+M o nazwie CDM 2.04.16
Wszystko mam ustawione tak jak widzicie na screenach,sam już nie wiem co mogę jeszcze zmienić.Może jeszcze zastosuje sie do porad rta80 co do kolejności podłączenia w aucie.
Możesz mi rta80 powiedzieć czemu u mnie z podpiętym kablem na usb w ecu w szukaice interfejsów na podpowiedzi pisze że ma być podpięty też do auta nie tylko pod koma? próbowałem kilka razy i zawsze miałem po szukaniu ustawione wszystkie opcje n a none
Ogarnołem ten sterownik i niestety nie chce sie zainstalować,a jak wskazuje go recznie to go nie widzi;/