A sam FAP nie chciał przekazać jakiegoś egzemplarza do montażu?
To jest widok strony w wersji do druku
A sam FAP nie chciał przekazać jakiegoś egzemplarza do montażu?
Dzięki:)!
FAP nie ma uprawnień, żeby nakazać jakiemuś DEALEROWI przekazanie samochodu do badań, ponieważ auta są własnością DEALERA. Nowego samochodu z fabryki też oczywiście przekazać nie można.
Zawsze udaje nam się znaleźć samochód do próby w naszym otoczeniu, ewentualnie po okolicznych serwisach, szczerze mówiąc, to mój pierwszy przypadek kiedy miałem problem ze znalezieniem samochodu:(..., wciąż jednak nie mogę zrozumieć jak ktoś może nie chcieć czegoś takiego za darmo:( (?), sam bym sobie chętnie taki hak zamontował, tylko gdyby pasował do mojej fury, muszę się chyba na fiata przesiąść:)!!!
Jeszcze raz pozdrawiam.
w sumie to ludzie pewnie myślą że to będzie brzydko itd. ale teraz haki są odczepiane więc można a nawet trzeba jeździć bez niego jak nie jest używany
Ja się bardzo nie dziwię.. U siebie haka też bym nie chciał.. Po co? :P Przyczepki pewnie nigdy w życiu nie będę woził. Takie czasy że zamiast przyczepki można pożyczyć np. dostawczaka ;)
w sumie niby tak. ja bym u siebie założył haka jakby byl zdejmowany i w zderzaku zrobiliby mi panowie zaślepkę tak jka jest to w przypadku haka do holowania. przyczepkę ma kilku moich znajomych a czasem by mi się przydał taki patent żeby samochodu przy okazji nie pożyczać bo hak potrzebny
Chociażby hak się przydaje w zimie:), jak ci ktoś w tyłek wjedzie:)!!!
Do osobówek tylko hak wypinany, bo kula nie wygląda zbyt estetycznie!
i tu właśnie nie podzielam zdania polskich kierowców. hak powinien być odpinany właśnie dla tego żeby ktoś nie zrobił sobie masakrycznych szkód przy małej prędkości. na zachodzie europy ubezpieczanie wywalczyły zdejmowanie haków jak auto nie ciągnie przyczepki. dlaczego?? go jak zderzak w zderzak uderzy to najwyżej oba pękną i tyle a jak uderzysz w hak to masz i zderzak i chłodnice i przy okazji kilka rzeczy do roboty
W sumie już za późno, ale mam znajomego z logistyce w Fiacie. Nie pomyślałem wcześniej, mogłem napisać do niego i pewnie by sprawdzić jaki dealer jaki egzemplarz wziął, wtedy wystarczyło już tylko dalej skontaktować. Teraz już po fakcie.
No trudno, ale tak jak powiedziałeś, już po fakcie, całe szczęście udało mi się znaleźć takie auto:)!
A z tym hakiem masz ('seth') 100% racji i się z Tobą zgadzam i dlatego tez hak musi być wypinany.
Dodatkowo jednak oprócz ciągnięcia przyczepki hak może być wykorzystywany m.in. do montażu bagażników rowerowych, bo takowe (montowane na hak holowniczy) także istnieją:), tak więc stwierdzenie, że nie mam przyczepki więc hak mi się nigdy nie przyda jest wg mnie błędne, no chyba, że ktoś rowerów także nie przewozi...
OT
Uchwyty na hak są bezpieczniejsze, aniżeli te które montuje się na dach. (sam mam taki).
Niestety ale nie mam haka, więc nie kalkulowało mi się kupować uchwytów, potem hak ...
powiem tak. jesli byłby zamontowany jak pisałem wyżej czyli otwór w zderzaku i do tego zaślepka to warto sobie zamontować skoro jest okazja posiadania go za darmo. nie wiadomo kiedy moze się przydać a hak to atut przy sprzedawaniu