To jest widok strony w wersji do druku
-
Tak, sam ma od nich jakieś fejsy, ale fejsem za 100zł nie zrobisz cudów. Okaże się że wcale się nie podłączy i wyda tylko kasę w błoto. A poza tym bez wiedzy, samo odczytanie błędów nic nie da, wyjdzie jakiś błąd, co w samym czytaniu będzie dziwnie brzmiało i co dalej?
-
Interfejs działający będzie służył pewnie więcej razy a i można go użyczyć komuś za niewielką opłatą.
Myślę, że ew. można zwrócić niedziałający interfejs sprzedawcy.
Po pomyślnym odczytaniu kodów błędów trzeba szukać na internecie znaczenia lub pytać na forum.
-
Interfejs może działać, ale może się nie podłączyć do ECU.
-
W takim przypadku Cytat:
można zwrócić niedziałający interfejs sprzedawcy.
Niech zdecyduje kru_czekd
-
Ale Ty chyba nie rozumiesz o czym ja myślę. Mi chodzi o to że np. Ten interfejs za tą 100 podłączy się przypuśćmy do Uno, ale nie zdoła podłączyć się z Bravą 1.4 12v, ale za to podłączy się z 1.6 16V, itp. Nie wiem osobiście czy nie podłączy się z Bravą 1.4 12v. Ale co będzie jak się okaże że nie? 100zł + cena karty 2 rs232 pójdzie w błoto.
-
Obsługa Viaken potwierdziła dokładnie na podstawie szczegółowych danych i zdjęć jaki interfejs będzie kompatybilny z tym modelem Fiata.
-
No ok.. Ale żeby potem nie było że nikt nie pisał.
-
Muj laptopik to hp compaq nx7010,gdyby sie niepołaczy z moim bravo to zostaje tylko do innych marek:)ale chciałbym zeby ktoś sie wypowiedział kto to testował na bravo
[size=2][ Dodano: 2011-02-28, 21:53 ][/size]
Czyli który interfejs 1 czy 2 i która karta będzie z nim współpracować.
[kom:bb6b671e81]Proszę na przyszłość pisać poprawnie po polsku. W jednym zdaniu naliczyłem 5 błędów![/kom:bb6b671e81]
-
Wg mnie zestaw od Viakena + karta Silicom
-
pik_38 a ty diagnozujesz czym autka,jak tak to czym??
-
Po tym jak w kilku miejscach w mieście dowiedziałem się że nie mają odpowiedniego interfejsu do podłączenia zainteresowałem się tematem podłączenia naszego fiata do komputera osobiście i wyszło na to ze najprawdopodobniej tylko ten interfejs ma szanse.
Zrezygnowałem z powodu ważniejszej kosztownej usterki w Bravie.
-
Jak wciągnę swoją Bravę na warsztat, to zobaczę czy Cdifem uda się ją podłączyć. Marea 1.6 16v poszła, to też powinno.
-
CDIF II czyta wszystkie fiaty.
-
A mam pytanie co do wałka rozrządu,czy wydarte krzywki na wałku powodowały by takie objawy ze nie pracuje prawidłowo na 1 i 4 cylindrze?Bo podłączenie pod komputer nic nie wykazało.Wiec pozostaje mi dalej szukać przyczyny....
-
Oczywiście że będzie taki efekt.Pytałem Cię o to na początku tematu.
-
Ale wydarte krzywki spowodują tylko mniejsze otwarcie zaworów...czy to będzie miało taki wielki wpływ na prace 1 i 4 cylindra?
-
Zawory mogą się otwierać tylko troszkę i przez to jest zasysane na przykład 30% mieszanki,więc i nie będzie co sprężyć za bardzo,ale to wszystko zależy od stopnia zużycia krzywki i od zaworu ssącego/wydechowego.
Możesz przecież zdjąć dekiel i zobaczyć stan wałka.To tylko 6 śrub.
-
Witam,u mnie prawdopodobnie sprawa się wyjaśniła wydarty wałek rozrządu,mam nadzieje ze to jest przyczyna,zabieram się za naprawe, dzienkuje za wszelkie wskazówki i podpowiedzi.
Pytanie troche z innej beczki,świeci mi się poduszka,czy zwykłym wagiem kkl wykasuje błąd?
-
-
kru_czekd wysyalem Ci wiadomosc na pw