To jest widok strony w wersji do druku
-
Powiem Tak , nie używałem nigdy Centry Futury tylko Centre Standard i byłem z niej bardzo zadowolony. Napisałem że Futura to badziew ponieważ z tego co pamiętam na naszym forum był gdzieś poruszany temat dotyczący tego modelu i dużo osób narzekało na niego po roku użytkowania ( problemy z odpalaniem auta itp. ) Wszystkich urażonych Przepraszam :)
-
Od jakiś 2 lat się kręci i mimo kilkukrotnego rozładowania nie mogę narzekać.
-
no właśnie "mimo kilkukrotnego rozładowania nie mogę narzekać." Umm ja jakbym miał nowy akumulator (1-2 roczny) i by mi się parę rozładował to chodziłbym wkurzony no chyba że z mojego powodu sie rozładował - zostawione włączone światła , radio itp. Centra Standard którą kupiłem do Sienki przez rok użytkowania nie przy stworzyła mi żadnych problemów , autko odpalało przy temperaturze -25 stopni i dodam że często jeździłem autkiem do pracy zaledwie 3 km wiec akku nie miał kiedy się doładować.
-
No właśnie z mojego powodu, a dokładniej z powodu uszkodzonego alternatora.
-
aha no chyba że tak :) Swoją opinie na Temat Centry Futyra oparłem na spostrzeżeniach kilku naszych forumowiczów a nie swoich więc sorki :)
-
Cytat:
Napisał dudu$
...dużo osób narzekało na niego po roku użytkowania ( problemy z odpalaniem auta itp. )
W zeszlym roku przy -26* za pierwszym razem odpalila mojego diesla, tej zimy narazie -19/20* tez, nizszej temp. u mnie nie bylo, sam osobiscie znam przypadek co narzekal na aku ze badziew, szajs itp zamiast pomyslec i sprawdzic czy cos mu pradu nie zżera, jak sie pozniej okazalo mine mial pod samym nosem ale nie bede juz pisal co to bylo ;)
Cytat:
Napisał dudu$
Wszystkich urażonych Przepraszam :)
Futura pewnie juz strzelila focha :D
-
No jak na razie odpala bez problemu. Przeraża mnie tylko spalanie te 13 litrów to trochę dużo...Czeka mnie chyba wizyta u gazownika na regulację...
-
colakcynia co do spalania Twojego autka to już był poruszany temat na naszym forum właśnie bravy\bravo z silnikiem 1.4 12v i użytkownicy pisali że autko z tym motorem przy takich temperaturach pali 12-13 litrów LPG a w lato 10-11l LPG więc nie masz co sie przejmować a jak chcesz to zawsze możesz podjechać do gazownika na wymianę filtra gazu i regulację ale raczej za dużo to nie pomorze .
-
Dobra co do spalania to OK.Ale czy tak powinno dymić z wydechu.Tylko jak jest auto na chodzie to przypominają mi się WSK i komarki jak za dużo oleju się wlało do benzyny.Czy tak powinien dymić (białe spaliny)??? :roll:
-
Auta na gaz w chłodne dni bardziej kopcą niż inne więc się tym również nie przejmuj bo to jest normalny objaw. No chyba że ze zbiorniczka wyrównawczego znika Tobie płyn i autko kopci na biało to wtedy może być uszkodzona uszczelka pod głowicą (UPG) - płyn chłodniczy dostaje się do cylindrów i jest spalany z paliwem.
-
Cytat:
Napisał luca89cn
Czytales temat od poczatku? a dokladniej to co Spajdi napisal? Ja elektrykiem nie jestem ale aku o kilka Ah wiekszy na pewno nie zaszkodzi.
ilu Polaków tyle opinii... a wracając do większej pojemności aku: lepsze jest wrogiem dobrego :D przemyśl to...
-
Cytat:
Napisał rosearcana
lepsze jest wrogiem dobrego :D przemyśl to...
sory ale nie przemysle :D ja wole sie miec lepiej niz dobrze, to jest moje zdanie. sam mam taki aku jak podaje instrukcja ale te 4-5 Ah zapasu mozna miec..
-
Cytat:
Napisał luca89cn
sory ale nie przemysle :D ja wole sie miec lepiej niz dobrze, to jest moje zdanie. sam mam taki aku jak podaje instrukcja ale te 4-5 Ah zapasu mozna miec..
to zrób sobie jeszcze lepiej i zamontuj: spojler, alu felgi (rozmiar 20" lub większy), dzienne LEDy, ksenony i koniecznie obniż zawieszenie :D nie zapomnij o audio i muzyce typu „umc, umc”... Furą z tunigiem a’la „wieś tańczy i śpiewa” z pewnością zrobisz sobie jeszcze lepiej :D
-
Cytat:
Napisał rosearcana
to zrób sobie jeszcze lepiej i zamontuj: spojler, alu felgi (rozmiar 20" lub większy), dzienne LEDy, ksenony i koniecznie obniż zawieszenie :D nie zapomnij o audio i muzyce typu „umc, umc”... Furą z tunigiem a’la „wieś tańczy i śpiewa” z pewnością zrobisz sobie jeszcze lepiej :D
nie mierz mnie swoja miara, popadasz z jednej skrajnosci w druga i nie rob OT. A alu mam 15'' :D
-
Panowie! Autor postu zadał pytanie... Każdy wyraża swoją opinię, możemy się nie zgodzić z kimś, podać swoje argumenty, ale nie na zasadzie "moja, moja, mojsza!" Bez sensu przekomarzać się na 2 strony...
U siebie mam 50 Ah, pali w mroźne poranki zimowe.... I nawet w lecie pali ;]
-
Cytat:
Napisał luca89cn
nie mierz mnie swoja miara
jestem zwolennikiem dobrego a nie tak jak ty lepszego :D BTW. naucz się pisać poprawnie (czytaj: po polsku) bo w co drugim słowie napisanym przez ciebie jest błąd ortograficzny :D
[size=2][ Dodano: 2011-02-02, 11:25 ][/size]
Cytat:
Napisał molej
I nawet w lecie pali ;]
mogę tylko pogratulować, bo to naprawdę niespotykane;-)
-
Cytat:
Napisał rosearcana
naucz się pisać poprawnie (czytaj: po polsku) bo w co drugim słowie napisanym przez ciebie jest błąd ortograficzny :D
Przepraszam waćpanie. Oddając cześć zacnemu panu całuję w czubki butów oddalając się w pokorze :D (juz z PL znakami ;) ) Sory za OT :uklony:
-
Proszę o spokój i nie robienie OT w temacie, jeśli macie się do podzielenia czymś między sobą, zapraszam do załatwienia tego na PW. Wasze posty nie wnoszą nic do tematu.
-
nie chcę zakładać nowego tematu więc podłączę się do tego. Moje pytanie brzmi. Czy do sienki z motorem 1.6 16v można włożyć akku 47 Ah ? Oczywiście wiem że powinien być 50Ah ale taki lekko używany mogę mieć za darmo a mojemu szwagrowi jego Akku zdechł totalnie i potrzebuje czegoś na teraz. Ahh i Czy nie będzie jakiś konsekwencji używania takiego akumulatorka ?
-
Cytat:
Napisał luca89cn
juz z PL znakami ;) ) Sory za :uklony:
łaskawie wybaczam ale "już" z kropką wygląda lepiej ;-) natomiast wyraz "sorry" zaczerpnięty z j.angielskiego pisze się przez dwa "r" :D Przepraszam za OT i pozdrawiam.