To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Hamulce (Tył) -
Cytat:
Napisał Siwy1982
Jak można sprawdzić czy któryś przewód jest drożny i nie uszkodzić czujnika?
Czujnik to w zasadzie cewka z rdzeniem, sprawdzić możesz jedynie czy przerwy nie ma, do zacisków czujnika przykładasz miernik i mierzysz rezystancję, jeśli wyjdzie jakaś wartość nawet zbliżona do zera to przerwy nie ma, jak wyskoczy nieskończoność to jest przerwa.
-
Sprawdzałem czujniki ABSu i zauważyłem, że wisi (chyba sie urwał?) przewód od czujnika zużycia klocków - czy to może powodować brak ABS?
Można to kupić osobno?
http://img228.imageshack.us/img228/223/20100619609.jpg
Zwalił mi się jak na złość lewarek i nie mogłem sprawdzić po drugiej stronie gdzie to powinno być podpięte (znaczy gdzie się urwało bo wtyczka była włożona i się trzymała).
-
Cytat:
Napisał Siwy1982
Sprawdzałem czujniki ABSu i zauważyłem, że wisi (chyba sie urwał?) przewód od czujnika zużycia klocków - czy to może powodować brak ABS?
Nie, jedno z drugim nie ma niczego wspólnego.
-
Podepnę się pod temat i zapytam o jedną rzecz. Jak odpalam silnik to czy pedał hamulca nie powinien opadać w dół...
-
Jeśli wcześniej na zgaszonym silniku kilka razy nacisnąłeś hamulec to tak, po odpaleniu powinien opaść w dół. W przeciwnym wypadku nie koniecznie, jak serwo jest szczelne to trzyma podciśnienie na wyłączonym silniku...
-
Ok, tylko teraz chcąc to naprawić szukam na allegro pod hasłem "przewód czujnika zużycia klocków Marea" lub "czujnik zużycia klocków Marea" wychodzą same klocki (z częścią przewodu, która dochodzi do wtyczki - i u mnie nie jest uszkodzona).
Pod jaką nazwą można kupić dalszą część?