No to przepraszam :opanie: brak wiedzy :sciana:Cytat:
Napisał bob96
Jesli nagrzewnica to gorzej, ale jesli tylko oringi to tanio i w miare proste zadanie, tylko rozkrecania troche :lol:Cytat:
Napisał bob96
To jest widok strony w wersji do druku
No to przepraszam :opanie: brak wiedzy :sciana:Cytat:
Napisał bob96
Jesli nagrzewnica to gorzej, ale jesli tylko oringi to tanio i w miare proste zadanie, tylko rozkrecania troche :lol:Cytat:
Napisał bob96
egon11 masz prawo nie wiedzieć :)
Bardzo dobry manual na temat wymiany nagrzewnicy i oringów jest na http://halny.tatrynet.pl/bbm/
Może wrzucę tutaj, u nas nigdy nie zginie ;)
Jak wyjąć nagrzewnicę w Bravo Brava Marea - Downloads - Fiat Klub Polska
heh dzisiaj rano normalnie mialem powódź :D na szczescie z racji prowadzonej dzialalnosci maszyna do prania tapiercerek byla pod reka, wyssałem wodę i juz jest prawie sucho, po jutrze Maryja idzie do mechanika i wymieni nagrzewnice i termostat oraz klocki,tarcze, lączniki stabilizatora i amortyzatory z tyłu(w jednym posypała się gumka na dole i stuka) i uszczelkę pod pokrywą zaworów, jednym słowem wszystko co trzeba zrobić i bedzie świety spokoj :mrgreen:
Cytat:
Napisał wojo985
No to rozumiem że w bielsku można wyczyścić tapicerkę po promocyjnych cenach dla klubowiczów?? :lol:
nie ma problemu:) mozliwy nawet dojazd do klienta ;)
wojo985 Sterownik od poduszek powietrzych przeżył ten potop ?? Niestety w BBM mają w bardzo niefortunnym miejscu zainstalowany ten sterownik bezpośrednio pod nagrzewnicą :(
No do mnie to raczej daleko bys miał :roll: :hahaCytat:
Napisał wojo985
nie wiem czy przezyl, zreszta moja maryja miala tylko jedna kiedys ale i tak jest pusta kierwnica.
tarmostat do wywalenia. zapłacisz za termostat koło 100 złotych. przy odrobinie samozaparcia sam wymienisz i będziesz miał ciepło. miałem to samo w moim ś.p. Bravo :)
Ktoś tu chyba nie czyta dokładnie postów.... hehehe :P
Koledzy mam problem z zagrzaniem silnika.Stojąc temperatura się podnosi,ale jadąc wskaznik się nie rusza.A i ogrzewanie jest słabe.Poradzcie.Pozdrawiam.
anulek, sprawdź pozom płynu w pierwszej kolejności, później termostat. Zrób tak: na zimym zapal i czekaj chwilke dotykając termostatu, jak wyczujesz ze robi się ciepły to macaj odrazu węze od chłodnicy, jesli zaczną się odrazu nagrzewać to znaczy że termostat jest ciągle otwarty i przez to w aucie jest zimo w czasie jazdy.
Jeśli płynu masz odpowiednia ilość to prawdopodobnie jest to termostat. Możesz mieć kiepski dostęp do termostatu u siebie-jest pomiędzy głowica a akumulatorem pod rurami z powietrzem. Ja przy takich objawach od razu wymieniłem termostat i się poprawiło, tylko,ze to troszkę droga część-bez zniżek w hurtowni niecałe 150zl.
P.S.
Może to tez być strzelona uszczelka pod głowica, czego nie życzę!
Poziom płynu jest OK,uszczelka pod głowicą raczej odpada.Według Twoich Hipo rad sprawdzę termostat.Dziękuję.Pozdrawiam.
[size=2][ Dodano: 2008-10-14, 19:32 ][/size]
Sprawdziłem, nagrzewnica od początku pracy silnika tak samo szybko się nagrzewa jak chłodnica.Więc termostat do wymiany.Ale czy to jest proste?Jakieś wskazówki?