To jest widok strony w wersji do druku
-
To zrób zdjęcia i wrzuć z tą datą na pasku.
Pasków do osobówek nie robią od lat w niemczech i takie info znajdziesz na stronie conti. W niemczech robią paski do niektórych aut ciężarowych i do maszyn i mają to nawet napisane na swojej stronie. A dla twojej wiadomości Conti pakuje w niemczech paski stąd możesz mieć made in german. Zresztą pakowalni mają w europie pare. Conti sam rolek i pomp tez nie produkuje.
Gości weź przestań ściemniać i zaginać wszystkim znaną prawdę o Conti. Rozrządu Conti od lat z jakością lecą na mordę i wszyscy to tym wiedzą tylko nie ty. Kupiłeś rozrząd od nich i ci się nie zerwał. Spoko jesteś po prostu szczęściarzem i tyle w temacie. Wzmocnione paski Conti nie mają startu do zwykłych pasków Dayco ale każdy chwali swoje. Tylko ze jak poczytasz choćby pod tym tematem to dobrą opinię o Conti masz tylko ty.
Nara.
-
Cytat:
Napisał
mlodybe
To zrób zdjęcia i wrzuć z tą datą na pasku.
Pasków do osobówek nie robią od lat w niemczech i takie info znajdziesz na stronie conti. W niemczech robią paski do niektórych aut ciężarowych i do maszyn i mają to nawet napisane na swojej stronie. A dla twojej wiadomości Conti pakuje w niemczech paski stąd możesz mieć made in german. Zresztą pakowalni mają w europie pare. Conti sam rolek i pomp tez nie produkuje.
Gości weź przestań ściemniać i zaginać wszystkim znaną prawdę o Conti. Rozrządu Conti od lat z jakością lecą na mordę i wszyscy to tym wiedzą tylko nie ty. Kupiłeś rozrząd od nich i ci się nie zerwał. Spoko jesteś po prostu szczęściarzem i tyle w temacie. Wzmocnione paski Conti nie mają startu do zwykłych pasków Dayco ale każdy chwali swoje. Tylko ze jak poczytasz choćby pod tym tematem to dobrą opinię o Conti masz tylko ty.
Nara.
Produkują w China a napisy na paskach drukują w DE? Chyba że się nie pie...ola w tańcu i chińczyk od razu klepie made in Germany. To jest Twoja opinia i tyle. Nie ściemniam, nie mam w tym żadnego interesu. Każdy ma swoje zdanie. Ja z nimi problemów nie miałem. Na zestawach Rouville-a robiłem w starym 1.2 16v 100kkm w 3 lata i zestaw nie nosił oznak zużycia kwalifikujących rozrząd do natychmiastowej wymiany, pompa z plastikowym wirnikiem. A to zwykły pakowacz.
-
Najpierw poczytaj jak jest pasek robiony i jak obejść produkcje w chinach. Sama tuba jest produkowana w chinach ale w europie z tuby są wycinane paski i robiony jest nadruk. To wystarczy aby napisać made in german.
Odkąd Schaeffler sprzedał udziały w conti ta firma pikuje z jakościa.
Nie zmienia to faktu że Conti robi obecnie najgorsze goowno którym się zajadasz. Nara.
-
1 załącznik(i)
Zluzuj człowieku, napinasz się pierdoła. Wyraziles swoje zdanie ok, przyjąłem. Pasek z zestawu który kupiłem jest tegoroczny. Wrzucam zdjęcie bo zaraz stwierdzisz że wymyślam. Skoro tak robią paski, to i reszta producentów pewnie robi podobnie. Nie będę robił dochodzenia czy materiał paska jest chiński czy niemiecki, niech będzie jaki chce. Czy produkt finalny zjechał z fabryki z DE, czy z CHRL. Ja z nimi problemów nie miałem.Załącznik 40594
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
-
Do zerwania paska raczej dochodzi nie z winy samego paska, tylko na skutek zużycia elementów z nim współpracujących czyli rolki, napinacze itp. Ciekawe czy kolega Kefiras wymieniał wszystko. Mechanik który wymienia mi rozrząd stosuje rozrząd INA + pompę wody Dolz (trochę niska półka, ale nigdy nie było problemu). Warto wziąść pod uwagę fakt iż z reguły mechanik jest ubezpieczony.
-
Cytat:
Napisał
Jordan7
Do zerwania paska raczej dochodzi nie z winy samego paska, tylko na skutek zużycia elementów z nim współpracujących czyli rolki, napinacze itp. Ciekawe czy kolega Kefiras wymieniał wszystko. Mechanik który wymienia mi rozrząd stosuje rozrząd INA + pompę wody Dolz (trochę niska półka, ale nigdy nie było problemu). Warto wziąść pod uwagę fakt iż z reguły mechanik jest ubezpieczony.
W przypadku Conti najczęściej sam osprzęt nie jest zły a wina leży właśnie w pasku. Wynika to np ze zbyt rzadko nawiniętego wzmocnienia (najczęstsza przyczyna w przypadku Conti i no name-owych pasków) oraz słabego wychwytywania wad fabrycznych (wynika to ze zwolnień i przejścia na zautomatyzowaną produkcje pod nowym zarządem).