Pozycja auto i są aktywne przez ustawiony czas po wyłączeniu zapłonu, gdy to przy włączonym zapłonie automat uruchomił światła mijania.
To jest widok strony w wersji do druku
Ok, rozumiem i teraz konkretnie to sprawdzę.
Zapale auto w ciemności, menu w radiu na 30s, włącznik świateł na auto, sam zapali światła i jak zgasze auto to maja się palić jeszcze zadane w menu w radiu 30s.
Ja sprawdziłem teraz. Jest ok 7.38 rano- wróciłem właśnie z samochodu. U mnie jest tak: po zgaszeniu auta pociągam dźwignię kierunków do siebie i zapalają się światła na 30 sek. Każde następne pociągnięcie powoduje przedłużenie świecenia o kolejne 30 sek. Tak się dzieje aż do 210 sek. Następnie brak reakcji. Wyłączenie świateł następuje po upływie zaprogramowanego czasu, albo po ponownym przekręceniu kluczyka....
Tyle w temacie mojego auta....
Właśnie automat włącza światła przy tym nawalaniu słońcem. Bo łysy świeci od rana niemiłosiernie.... w mojej okolicy.
Wiem co napisałeś. Ja opisałem jak korzystam z tej funkcji u siebie. Ale dodatkowo chciałem sprawdzić czy działa to u mnie za dnia. Czy to źle że chcę się podzielić swoimi spostrzeżeniami z innymi?;-)
J mnie za dnia wajcha pod kierownica nie idzie wlaczyc świateł odprowadzających do domu...
Ok, potestowałem to menu i działa jak powinno. Nowy ficzer zaliczony :-)
czy podobnie można uruchomić tą funkcję w Fiat 500 FL z 2018 r z UC7 cali ?
Nie mam SGW bo włączyłem już czujnik deszczu zmierzchu . Zastanawia mnie jedno czy jeśli podobnie jak w tipo mozna zmieniając odpowiedni bajt zmienic tapetę w radiu to czy czasem w ten sam sposób nie da się włączyć funkcję powitania swiatlami itp choć niby nie występowało to w fiat 500 a wiem ze ktos tu z forum zmieniając w swoim 500 ten sam bajt co w tipo zmienił logo w radiu