Z ciekawości zapytam o który silnik Forda chodzi?
To jest widok strony w wersji do druku
Dlatego auta robię sam, albo z pomocą sąsiada. Nikt lepiej nie zadba o auta :smile: Nie ma takiego ASO w żadnej marce ;-)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Piszemy o polskich realiach ;-)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Tia, FCA miało gdzieś obsmarowywanie za Uconnect 6,5" na FB, forach, informacje do prasy itd. Dopiero zmiękli, gdy Rzecznik Praw Konsumenta wkroczył do działania, i to są te jednostkowe przypadki, czyli wręcz odwrotnie do tego co napisałeś. Samemu pisane pisemka były makulaturą. Masówkę mają gdzieś, bo jak to już kilka razy słyszalem "na forach bzdury wypisują" :tongue
To jesteś w tym szczęśliwym położeniu, że masz wiedzę, umiejętności i warunki (miejsce i narzędzia). Niestety większość użytkowników skazanych jest na "współpracę" z serwisami.
Nie kolego! To zależy do kogo się te pisemka adresuje. Wspomniałeś o Rzeczniku Praw Konsumenta, ale są jeszcze inne możliwości jak choćby bezpośredni importer, lub producent.
Z ASO to jest jak z lekarzem, albo trafisz na lekarza z prawdziwego zdarzenia albo na "koniowała". Miałem do czynienia parę lat temu pracując w ASO Toyoty, poznałem mechaników i cały skład. Z 12 mechaników 3 to miało pojęcie "o robocie", reszta to typowi "piekarze z łapanki z ulicy" i robili tylko przeglady okresowe czyli wymiana olejów, filtrów i płynu hamulcowego. Pominę aspekt Pani która przyjechała rocznym Yaris-em z przebiegiem 2kkm żeby wymienić olej, dolali 100ml oleju filtr blaszany wytarli szmatką i Pani odpowiednio skasowana $ i zadowolona pojechała do domu;-) Bliska osoba z rodziny kupiła nowe Megane IV w 2018r, po roku auto sprzedał bo ASO twierdziło że TTTM przy każdej zgłaszanej usterce:wink: Osobiście też stronie od ASO, ogarniam auto w własnym zakresie. pozdrawiam
To ewidentne oszustwo i takie rzeczy powinno się zgłosić w prokuraturze, a ponadto nagłośnić w mediach. Na poprzedniej stronie opisałem podobny przypadek. Facet przed wizytą w ASO chciał sprawdzić co mu stuka pod autem i zrobił fotkę podwozia. Na fotce widoczny był filtr oleju z nr seryjnym. Po wizycie w ASO zrobił ponownie fotkę i okazało się że filtr nie został wymieniony a pieniądze pobrane. Jeśli takich zgłoszeń będzie więcej, to klienci ASO zaczną sprawdzać jakość usług, to musi nastąpić poprawa.
[QUOTE=krowka1978;382726]
FCA miało gdzieś obsmarowywanie za Uconnect 6,5" na FB, forach, informacje do prasy itd.
Krowa możesz napisać o co chodzi z uconnect ?
Mamy wątek na ten temat, sprawa aktualności i aktualizacji map.
https://fiatklubpolska.pl/500x-533/u...-zachar-33558/
Już znalazłem, dzięki
Koledze Ford w 7 letnim s-max wymienił 2.0 240KM a drugiemu w foce 1,6 4 letniej. Oba problemy z przegraniem, w jednym głowica a w drugim rozsypał się chyba tłok. Oba auta po podstawowej gwarancji ale na wykupionej Ford 12. Co roku przegląd za ok 100zl i jest dodatkowa gwarancja do 200000km. I z tej gwarancji były te wymiany.
Kwas z tymi nowymi silnikami...
ASO wymieniło tunel, jednak jedna odstawa uchwytu na kubek jest mocno porysowana, w związku z tym zastanawiam się czy aby na pewno otrzymałem nowy tunel. Przy okazji wyszedł uszkodzony łącznik stabilizatora. Wszystko byłoby dobrze gdyby mechanik nie wykazał się nonszalancją przy wsiadania/wysiadaniu do/z samochodu w pobliżu podnośnika słupkowego (?), tak przynajmniej przypuszczam patrząc na "obrażenia" (wgniecenie na drzwiach). ASO odmawia udostępnienia materiału wideo ze stanowiska pracy powołując się na RODO.