Co do s&s to po naładowaniu aku znowu działa. Dzięki
To jest widok strony w wersji do druku
Co do s&s to po naładowaniu aku znowu działa. Dzięki
miałem to samo i pojechałem do serwisu powiedzieli mi że to wina akumulator słabo naładowany
Co do działania mojego S&S to faktycznie podładowanie go prostownikiem z lidla dało efekt taki, że S&S zaczęło działać, auto zgasło praktycznie od razu po przejechaniu z 300m. Efekt jednak nie utrzymał się zbyt długo bo praktycznie po chyba 2 dniach już znowu nie działało. Dodam że fajnie bo jeżdżę na włączonym a auto nie gaśnie. Wiem z forum, że ten lidlowy prostownik za 60 zł +- to on nie doładowuje akusa na 100% a jakieś 80% także może to wina tego słabego naładowania. Z drugiej strony mam na pokładzie kamerę działającą w trybie parkingowym z detekcją ustawioną jedynie na czujnik grawitacyjny (bez czujnika ruchu) i zrobiłem sobie stałe napięcie zakładając to:
https://allegro.pl/oferta/przedluzac...NDU4MTMzMzA%3D
bo to tańsza alternatywa dla smart boxa od mio. Ma odcięcie zasilania w przypadku spadku aku do +- 11,5V także bezpiecznie myślę. Prawdopodobnie kamera zjda tyle prądu, że aku jest w tej okolicy 11,5V i S&S już się rozłącza. Kręciłem ostatnio dłuższą traskę niż zwykle praca-dom i zrobiłem ze 80km i pod garażem zostawiłem auto na chodzie, odpiąłem pasy, wysiadłem ogarnąć dzieci, zakupy otworzyć blaszaka i jak wróciłem do auta to silnik był wyłączony a na zegarach komunikat S&S niedostępny i nie szło uruchomić silnika wduszając sprzęgło ani kluczykiem, trzeba było cofnąć kluczyk na stop i ponownie przekręcić. Wiem że to normalne działąnie S&S także chyba się aku doładował po tych 80km skoro znowu S&S sobie tam obliczał warunki i wyłączył silnik. Zobaczę jutro jak do tyrki będę śmigał czy mu to pomogło.
Te ładowarki lidlowe przede wszystkim nie odbudują gęstości elektrolitu czyli, de facto pojemności akumulatora, co przy Twoim użytkowaniu wykańcza ten akumulator. Musiałbyś go podłączyć do dobrego prostownika na kilkanaście godzin, żeby go doprowadzić do przyzwoitego stanu.