do astry turbo 2600 stag
To jest widok strony w wersji do druku
do astry turbo 2600 stag
dziekuje Wszystkim za podpowiedzi.
niestety nie bedzie to fiat tipo po lekturze tutaj na forum dzięki temu ze dzielicie się swoja wiedza i doświadczeniem i niekiedy problemy ze swoimi autami, wybrałem inna markę, jeszcze raz dziękuje, dodam tylko na koniec, ze może gdyby jeszcze do nabycia w produkcji bylby auta z fabryczna instalacja może wtedy bym się skusił.. pozdrawiam!
a tak z ciekawości na jaki samochód padł wybór?
Obstawiam Hyundaia :D
Też mnie wkur.... że nic nie napisał ale ma jeszcze czas się zrehabilitować.
Po co? Przecież wybrał inny wóz i nie będzie tu się już logował.
Tyle lamentów na tym forum, że chłopak się wystraszył... Wpakuje się pewnie z deszczu pod rynnę.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie dogodzisz. Bardzo dobrze zrobił. Jakby powiedział że kupił Hyundaia to byście pewnie robił reklamę konkurencji. A tak na chłopak furę i nie musi czytać od was że tam pękają tłoki, lakier się łuszczy, ruda szaleje :D
Jestem koledzy i kolezanki jestem, troche ciezki tydzien byl, wiec wybor padl na astre j , sedan 1.4 turbo, alufelgi, dwu strefowa klimatyzacja, tempomat, monochromatyczne lusterka, bluetooth, otwor na narty i oczywiscie fabryczne lpg + gwarancja na 5lat w cenie serwis i materialy eksploatacyjne. Auto przede wszystkim z fabrycznym LPG, pelna gwarancja i lepiej doposażone. Plan jest zeby pojezdzic 5 lat i sprzedac po piatym lub 7mym roku.
na forum bede zagladal, mamy drugie auto, corolla e12, mysle sprzedac i kupic cos pod instalacje lpg, albo jakis fiat, albo.. cos innego :) Dziekuje ze tak milo mnie przyjeliscie i udzieliliscie rad.
Dodam tylko co do sedana, faktycznie moze mniej praktyczny, ale w przeciagu kilku lat sami przewiezlismy doslownie tylko raz kilka rzeczy z ikei, wiec mysle ze jest ok, drugi samochod bedzie w rodzinie wiec nie powinno byc problemu z przewozem czegos..
mamy w sumie teraz trzy autka,
corollke
suzuki grand vitara II
szkoda ze w tych dwoch autach jest problem z instalacja lpg, chodzi oczywiscie o gniazda..
i opelka :) jesli chodzi o opla, to coz, nie tak dawno sprzedalem swoje pierwsze auto - opla astra F - chyba jednak wygral sentyment..
zanim kupilismy opla, sprzedalismy hyundai i10, - bez awari, na czas serwisowany, ogolnie bylismy bardzo zadowoleni z tego auta, ale tym razem warunek konieczny to gwarancja oraz instalacja lpg
ps. gdzie tankujecie lpg do swoich aut ?
pozdrawiam
ps, mysle o zakupie uzywanego bravo II z silnikiem wlasnie 1.4 90k
Też sie zastanawiałem nad astrą J albo K. K ma tragicznie mały bagażnik, J to teraz tylko sedany zostały w sprzedaży. Generalnie fajne auto, dobrze się prowadzi. Jedyna wada moim zdaniem to skrzynia M32 - niby po modernizacji, ale jakoś nie wierzę że jej wcześniejsze bolączki całkowicie wyeliminowali. tak czy inaczej fajny samochód. Oby cieszył bezawaryjnością.
to prawda maly bagaznik do tego powiem Wam szczerze, ze z zewnatrz tipo mi sie bardziej podoba, ale coz.. wygral rozsadek, czy dobrze, zobaczymy :)
Witajcie, potrzebuję porady. Mam tipo sw tjet rok 2018, przebieg 22tys także dotarty i już sprawdzony. Zastanawiam się nad lpg. W moim najbliższym otoczeniu mam 2 polecanych gazowników, jeden zakłada elpigaz koszt mi mówił 2300 zl, drugi majster zakłada stag ale jeszcze nie gadałem ile, pewnie podobnie dzis chyba podjadę. Oboje panowie z dużym doświadczeniem. Tak krótko z tych instalacji co byście wybrali będąc na moim miejscu? Ps zastanawiam się też czy przed lpg nie zrobić mapy ale bez zmian w sprzęcie tylko sam program a dopiero wtedy lpg. Jak myślicie? Z góry dziękuję za poradę.
Ja przy podobnym przebiegu zamontowałem Staga na QBOX. Działa dobrze, nie czuję spadku mocy ani przełączania pb/lpg. Parownik i wtryski też są od Staga. Pytałem gazownika o wtryski Barracudy i zrezygnowałem z nich, bo działają ponoć tak samo dobrze a stagowskie dają się rozebrać i wyczyścić w razie konieczności.