To jest widok strony w wersji do druku
-
Odnośnie turbiny to jak pisałeś czyli chłopaki z Klimasa, znajomi polecają, natomiast jakbyś chciał dać wtryski do sprawdzenia to w Pietrzykowicach w Boschu, tam biorą 50zl od wtrysku jeśli jest wyjęty i dajesz im na stół. Nie wiem ile by chcieli za ewentualne wyjęcie.
-
Jutro dzwonię tam na klimasa i umawiam wizytę. Z tego co czytam opinie o nich, to mają dobre ceny i można im zaufać. Poproszę też by sprawdzili mi wtryski, jutro jadę do swojego mechanika na przegląd auta, co jest do zrobienia na już itd. Ten dźwięk z filmiku na youtube, jest jednak trochę inny, bardzo podobny, ale nieco inny. On pojawia się głównie przy ruszaniu, czyli jak dodaję gazu, wtedy muszę zdjąć nogę z gazu i znów wcisnąć i ustępuje. Pojawia się też ten dźwięk, jak jadę szybko, i muszę przyhamować i potem znów dodać gazu. Dźwięk występuje właśnie po dodawaniu gazu po nagłym spowolnieniu jazdy. Przeszukałem ze 100 filmików na youtube żeby znaleźć dokładnie to co ja miałem i niestety nie znalazłem. Ten dźwięk na filmiku jest podobny trochę do mojego, ale niestety pojawia się w innym momencie.
-
Daj znać jak ze sprawdzeniem wtrysków u nich bo szczerze to nie widzi mi się jechać do Pietrzykowic.
-
Cytat:
Napisał
Turek
U mnie tez się poci turbo, od 70000 km, czyli od kiedy ja mam i wciąż potrafi 220km/h licznikowe jechać.
Tak z ciekawości to te 220km/h uzyskujesz w miarę płynie czy prze baaardzo długie rozpędzanie. Moja się do 200 rozpędza płynnie a najwięcej widziałem 215 na liczniku. Na jakich kołach jeździsz?
-
Kola 16' . długo to trwało. Licznik locznokowi nie równy raczej. Wg.mnie max 200 w realu.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Do 190 sprawnie potem dlugoooooo czekać. Wynik robiony o 4 rano na trasie w .....
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A i chip jest
-
-
Cytat:
Napisał
Voyager1
Dobrze, że nie 300.
Bajek to ja nawet synkowi nie potrafię wymyślać.
-
Cytat:
Napisał
Voyager1
Dobrze, że nie 300.
220km/h to z zamontowanym żaglem i z górki.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Pisałem że licznikowe. Nie goniłeś swojego auto do prędkości maksymalnej?
-
Eee to moja na stock 215 licznikowo, 205 z GPS
-
Cytat:
Napisał
lupuss
Eee to moja na stock 215 licznikowo, 205 z GPS
Fiaty nie jeżdżą szybciej niż 140 km/h... zostało to wielokrotnie naukowo udowodnione i tej wersji będę się trzymał :cool:
-
Cytat:
Napisał
lisekg
Fiaty nie jeżdżą szybciej niż 140 km/h... zostało to wielokrotnie naukowo udowodnione i tej wersji będę się trzymał
Nie zgodzę się! Miałem kiedyś Fiata Sienę w wysokiej wersji ( na wyposażeniu oryginalny kołpak, szyba w prądzie, zamek na pilota, silnik 1.2 zasilany mega wydajnym paliwem LPG, oraz najszybszy czerwony kolor ) i udało mi się to rozbujać do 170 km/h. Podczas tego wyczynu zapinałem się pasami od kierowcy i pasażera :) tak dla bezpieczeństwa :). Dla tygodnie później uszczelka pod głowicą do wymiany ;)
-
Cytat:
Napisał
Turek
Pisałem że licznikowe. Nie goniłeś swojego auto do prędkości maksymalnej?
Zartowalem oczywiście.
Ostatnio na A4 na odcinku z Krakowa do Tarnowa poscigałem sie z jakimś wkurwiajacym dziadem w suvie hondy, który cały czas jechał lewym pasem z prędkością ok. 180km/h.
Moja croma dawała radę :-)
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Croma - 230 km/h na liczniku, 210 km/h GPS w dwie osoby i bagaż.
A Sienę też miałem, 1,6HL 103KM i w dwie osoby z walizą z Norynbergii do pierwszej stacji benzynowej w Zgorzelcu na oparach benzyny w dwie godziny się udało.
Przez następne kilkanaście lat jeszcze jeździła bezawaryjnie i na LPG.
-
...mój poprzedni Palio-wóz (1,2 / 73KM / LPG) udało się rozpędzić do 165 km/h wg wskazań GPS (z obciążeniem-powrót z wakacji)
widzę, że u Was też licznik mocno zawyża w stosunku do GPS (jeszcze nie testowałem maxa w mojej Cromce)