To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Godfrey
no to wypadało by sprawdzić te luzy na zaworach , szkoda aby zawory się wypaliły albo głowica uszkodziła ,poza tym jak jest prawidłowy luz to silnik mniej pali , ciszej chodzi , lepiej się zbiera , no jak teraz zrobisz to znów byś miał spokój na przynajmniej 100tys km , a znając zycie to część będzie miała luz w tolerancji , a tylko część będzie wymagała regulacji ;
płytki sa różnej grubości , bo to kolego płytki są tak twarde że się nie zuzywają nigdy , to zawory i gniazda zaworowe się zuzywają i dlatego zmienia się luz zaworowy , to normalne zjawisko w każdym silniku ;
To tak zrobię mam tylko nadzieje że bez problemu płytki się ogarnie tak ze w ciągu jednego dnia auto będzie gotowe. A prócz rozrządu, pompy wody, regulacji luzów, rolek, wymiany oleju i płynu chłodniczego zalecacie coś więcej zrobić bądź sprawdzić ?
A orginalny rozrząd to jakiej firmy i za ile ?
-
tu masz ori
Rozrząd pompa wody Fiat Bravo II 1.9 D Multijet 71 (6677167103) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
jak chcesz taniej to jakiś zestaw dayco
szczerze to ja bym wymienił jeszcze olej w skrzyni , ale to moje zboczenie jako mechanika , każdy wg własnego uznania
-
Cytat:
Napisał
Godfrey
Dzięki :)...olej w skrzyni w lecie tamtego roku wymieniany i ma niecale 30000 km wiec jak naraxie się wstrzymam.