To jest widok strony w wersji do druku
-
Naprawiłem doraźnie, ale czeka mnie wymiana, tylko do 2.0 IC jest ciężko osiągalny więc założę coś uniwersalnego.
Masz foto jest to dorobiona obejma z rury 1/2 cala. Testy na sprężarce wykazywały szczelność przy 2 barahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...634730da12.jpg
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
moris10
Naprawiłem doraźnie, ale czeka mnie wymiana, tylko do 2.0 IC jest ciężko osiągalny więc założę coś uniwersalnego.
Masz foto jest to dorobiona obejma z rury 1/2 cala. Testy na sprężarce wykazywały szczelność przy 2 bara
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...634730da12.jpg
:):):) sprytnie. ja właśnie mocuje się ze zderzakiem. nigdzie nie ma wątków na temat zdejmowania przedniego zderzaka.
odpiąłem nadkola, wykręciłem śruby od spodu i od góry i te łączące błotnik ze zderzakiem. coś tam jeszcze trzyma i zastanawiam się czy zdejmować lampy.
pamiętasz może gdzie tam jeszcze zderzak się trzyma?
-
Zderzak demontuje się bardzo prosto. Masz 4 śruby torx od góry pod maską, bodajże 3 torx pod zderzakiem oraz 3 śruby + trzymające nadkola przykrecone do zderzaka oraz za nadkole po jeden typu torx łączącej zderzak z blotnikiem.
-
tu jest do 2.0 za 440zł INTERCOOLER FIAT BRAVO 07- 2.0 MULTIJET NOWY (6939579938) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ja raczej nie będę tego naprawiał tylko kupie nowy
BTW - dużo oleju miałeś w IC?
-
Z tym IC nie była taka prosta sprawa. Po stwierdzeniu usterki kupiłem nowy i jak się okazało była uszkodony. Więc chciałem kupić nowy i okazuje się, że najbliższy termin dostawy do od 2-4 tygodni. Zarówno sklep gdzie kupiłem jak i ja na własną ręką obdzwonilem sklepy z dostępnym IC i okazuje się, że każdy "ma w ofercie", ale nie na magazynie. Więc byłem zmuszony do takiego moda, bo auto było mi potrzebne.
-
Cytat:
Napisał
winshido
sprawdz na eperze po numerze VIN jaki jest numer cześci, i na podstawie tego szukaj właściwej (czy to używanej czy nowego zamiennika)