To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
lukasz.zst
Czy ktoś wymieniał już wycieraczki przednie
Ja miałem, uwaga, z logo MOPAR. Dłuższą wymieniałem po roku. Trafiłem oryginał na znanym polskim portalu aukcyjnym, ma się rozumieć ricambri oryginale :-) lecz już bez logo. Była wystawiona jedna sztuka, z wysyłką 37zł. Wszystkie miały nadruk Made in Germany.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
NimnuL
A jeśli wycieraczki to polecam Motgum, nigdy mnie nie zawiodły. Rodzima produkcja, dobre ceny i jakość nie odbiegająca od Bosha.
???? Parę lat temu chwaliłem. Rok temu nabyłem tejże firmy "płaskie". Niestety, już nie chwalę i nie chcę ich.
Cytat:
Napisał
ZAFFERANO
Ja tam tylko Valeo uznaję!
Te, które mam w 500L, wyglądają fizycznie z wyjątkiem logo (Mopar, bez logo) jak właśnie Valeo. Niestety, dłuższa wytrzymała jakieś 1,5 roku.
-
ostatnio kupiłem wycieraczki firmy negotti i powiem, że jestem bardzo niezadowolony - są gorsze od valeo które wymieniłem ze względu na żużycie.
Od razu bym odesłał - niestety zniszczyłem opakowanie i muszą ze mną zostać - 50zł wyrzucone w błoto bo będę musiał zamawiać kolejne.
Valeo niestety też nie jest najlepsze - wytrzymały mi ok 15k z czego wzorowo pracowały tylko 10k - potem już pojawiały się smugi - orginały zmieniłem dopiero po ok. 40k więc wynik naprawdę mocno średnii.
-
Widziałem te Negotti na allegro. Zamówiłem bosha bo obecne po roku już trochę rozmazują. Przy okazji postanowiłem spróbować sposobu - z pierwszej strony - na regenerację wycieraczek papierem ściernym. Pomimo dokładnego szlifowania nic to nie dało i jest jeszcze gorzej;)
-
Nie ma co dziadować i szlifować papierkiem gum wycieraczek. Dla oszczędnych to ewentualnie można wymienić same piórko w wycieraczce na nowe.
-
zmieniłem jednak zdanie o negotti - wyciągnąłem, włożyłem jeszcze raz i coś zaskoczyło. Teraz widzę że są naprawdę niezłe - nie na poziomie orginałów, ale zdecydowanie lepsze od valeo - jak za 50 zł są ok.
-
wycieraczki negotti skończyłymi się po 2 mscach i około 5 tys przebiegu - zdecydowanie nie polecam.
-
testował ktoś może "visee", bo niestety "kamoka" też lipa.
-
Mam bosha od 2 miesięcy. Ostatnio zostawiają na szybie bardzo dużo smug. Może to wina płynu? Skończę ten i kupuję polecany sonax Xtreme. Może coś pomoże.
-
Wina płynu. Ja kupiłem ostatnio na Orlenie i problem ze smugami ogromny - dramat jak za tą cenę 30 zł
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Wina płynu. Ja kupiłem ostatnio na Orlenie i problem ze smugami ogromny - dramat jak za tą cenę 30 zł
No to wtopiłeś jak ja :/ trudno, się wypsika i wszystko wróci do normy
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Nie wiem jak w tym sezonie (bo to się zmienia...), ale zazwyczaj biedronkowe (made by Organika) i lidlowe płyny miały niezłe notowania - często lepsze niż znacznie droższe, markowe produkty. Ja z zasady unikam tych z metanolem.
-
Ja używałem w swoim poprzednim aucie niemieckie wycieraczki ALCA - były rewelacyjne
-
Jeśli chodzi o wycieraczki to nadal używam fabrycznych - auto ma już prawie 1.5 roku.
Natomiast płyn do spryskiwaczy to AutoLand Psik Psik + gliceryna - polecam - bo fajnie zbiera i nie ma smug.
-
Ja mam pytanie o wycieraczkę tylną w modelach SW i HB, czy tę wycieraczkę można tak samo odchylić od szyby jak przednie wycieraczki? U mnie, tylko lekko od szyby mogę odchylić i później czuć opór , a nie chciałbym jej złamać. W instrukcji jest napisane ,że trzeba rozkręcic uchwyt przy wymianie pióra, więc domyślam się ,że zakres odchyłu od szyby jest ograniczony.
-