Na ślaskich autostradach doprowadzałem do furii niektórch kierowców jak śmigałem 140-166 km/h . Fajnie sie jechało i nie byłem najszybszy ale też nie ostatni :);)
To jest widok strony w wersji do druku
Na ślaskich autostradach doprowadzałem do furii niektórch kierowców jak śmigałem 140-166 km/h . Fajnie sie jechało i nie byłem najszybszy ale też nie ostatni :);)
Takie prędkości do niczego mi nie są potrzebne :-) wysatrczy mi 130-140. Raz w życiu wytargałem z Lancii 211 km/h i już potem nigdy 160 nie przekroczyłem! Nie spieszy mi się aż tak! Na własną śmierć na 100% zdążę! ;-)
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Ja też chwilkę jechałem te 166 km/h. Napisałem o tych predkościach tylko dlatego że czasami śmieszy mnie jak niektórzy zapatrzeni w średnie spalanie boją sie jechać tak aby płynnie odbywał sie ruch np na autostradzie ;)
Na tą chwilę na autostradzie zdarzyło mi się jechać 172 :-p. Generalnie 1.4 nie zapewnia żadnych osiągów i żeby przyspieszyć trzeba go ciągnąć do 6000-+500 tak aby obroty przy kolejnym biegu nie spadły poniżej 4000. Przy normalnej jeździe zmieniam biegi do 3000-3500 średnie spalanie 7 litrów +. Ostatnio jechałem w trasę za ojcem (Volvo s80 240 km diesel) on dotykał pedału gazu a ja praktycznie cały czas podłoga, spalanie 7.8 realne. Wniosek Tipo trzeba piłować, i tak dużo więcej nie spali :-)
No na jazdę autostradową tipo z podstawowym silnikiem słabo się nadaje nie mówiąc o przyśpieszeniu
Cały czas myślę o wsadzeniu kompresora do tipka, ale żona każe mi czekać do końca okresu gwarancyjnego. Może i lepiej, akurat silnik się dotrze przed modem.
Orientujecie się może dlaczego w niektórych Tipkach obrotomierz wyskalowany jest do 8000, i jakie są jeszcze inne zmiany w porównaniu do zegarów gdzie jest 7000 obrotów?
Już jakiś czas temu zauważyłem że niektóre tipki mają obrotomierz wyskalowany do 8 tys a niektóre do 7 tys i zastanawiam się co jest przyczyną tych różnic
No właśnie mnie też to zastanawia i czy to tylko różnica w skali czy coś jeszcze?
No właśnie też nad tym samym się zastanawiam
Po kilku ? Ja nagminnie spotykam się z kretynami co wyjeżdżają z podporządkowanej tak że musisz deptać po hamulcach żeby mu dupy nie rozbić albo wyprzedza Cię i za 200 metrów ciśnie po hamulcu bo skręca w lewo albo w prawo!!! Niestety regułą jest że 95% tych przypadków to VW Golf, BMW 316, Opel Astra lub Audi A3 tudzież A4 na tablicach KWI, KMY, KRA, KBC i KLI :( Dramat jakiś!!!