To jest widok strony w wersji do druku
-
Dołączę się do tematu. W moim przypadku auto do ok 2-2,5k jest leniwy i dopiero tak od 2,5, jak mocniej wcisnę pedał to zaczyna ciągnąć jak szalony. Wrażenie jakby ktoś odpiął przyczepkę lub spuścił ręczny.
Jeśli chodzi o logi, to wystarczy zrobić na postoju czy w trakcie jazdy?
-
w trakcie jazdy wg instrukcji bronxa wyżej podanej
tapnięte z s7
-
Cytat:
Napisał
Bulka159
w trakcie jazdy wg instrukcji bronxa wyżej podanej
OK- choć nie będzie mi łatwo znaleźć miejsca gdzie mogę to zrobić ściśle wg instrukcji ;-).
Ale jestem ciekaw, jak zachowują się Wasze cromki, jak rozkłada się moc i ciąg.
-
U mnie od dołu do góry ciągnie jak szalona :D
Ciekawe dlaczego :d
Powyżej 2,5-3tys egr zamyka się, daj sobie zaslepkę na próbę ( może być z dziurką ) ale najłatwiej zrób loga
-
[QUOTE=bronx;250981]Przycina się sterowanie turbiną.
Zawór N75, wężyki, same kierowniczka w turbinie.
Zaczynasz od sprawdzenia wężyków, raczej to nie one ale to nic nie kosztuje.
Potem najlepiej podmienić N75 ale zapewne nie masz, jeśli chesz kupić tylko piertb. żadne inne podróby !
A na końcu wymontowac turbine, rozkręcić i wyczyścić zmienną.
Znajdziesz opis na necie jak to zrobić bez demontażu turbiny, zalewanie ropa naftą, i ruszanie łopatkami.
Nie mniej Twój problem to boost
Więc tak wężyki wymienialem przy wymienię oleju co do zaworu ten z aukcji podejdzie wygląda tak samo jak tak to zamawiam
ZAWĂR TURBINY EGR FIAT BRAVO CROMA STILO IDEA 1.9D (6497915868) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
-
tu masz sprawdzony :
https://aparts.pl/partscatalogue/7-0...07~902~90.aspx
nie mniej stawiam na turbinę nie zawór, no chyba że masz go fizycznie rozwalony
-
Overboost jest cały tylko niewiem jak w środku bo jest nie rozbieralny, czyszczenie zmiennej zostawię na październik jak będę u ojca na wsi bo pod blokiem niezabardzo, zastanawia mnie egr mam zamiennik jak czyscilem go to puszczal trochę powietrze, bo mam dziwny objaw jadę gaz na maksa zbiera się dobrze i coś się dzieje brak mocy po puszczę i dalej już ciągnie.
-
Przeładowanie, powinna walnac marchewka
-
Zawór N75 zamontowany nowy do tego odrazu kupiłem czujnik ciśnienia doładowania stary nie dał się już dokładnie domyć w sklepie od bronx mieli tani bo za 130zl bosch to wymieniłem. Powiem tak jest poprawa niema szarpniec ale czeka mnie czyszczenie zmiennej bo sztanga ledwo chodzi jak będzie ok to zbieram na regenerację turbo bo moja już puszcza trochę olej. Pytanie do bronxa możesz podać link do czyszczenia kierownicy bez zdejmowania turbo bo szukałem a znalazłem tylko czyszczenie po demontażu turbo.
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
luk202
Dołączę się do tematu. W moim przypadku auto do ok 2-2,5k jest leniwy i dopiero tak od 2,5, jak mocniej wcisnę pedał to zaczyna ciągnąć jak szalony. Wrażenie jakby ktoś odpiął przyczepkę lub spuścił ręczny.
Jeśli chodzi o logi, to wystarczy zrobić na postoju czy w trakcie jazdy?
Zrobiłem dziś logi. Dodam, że w trakcie przyspieszania słychać lekkie syczenie.
Zerknijcie proszę na to.Załącznik 24946
-
Kolego na moje masz to samo co ja mi też wygrywał ostro do przodu, ale poczekaj jak bronx się wypowie log podobny do mojego tylko , że nie dałeś oczekiwanego ciśnienia doładowania.
-
Jak syczy, to masz gdzieś nieszczelność. Zrób ponownie logi i zaznaczając ciśnienie oczekiwane i zmierzone.
-
Cytat:
Napisał
boch
Zrób ponownie logi i zaznaczając ciśnienie oczekiwane i zmierzone.
Pewnie zbyt szybko nie będę miał okazji do ponownego logowania, więc będę wdzięczny za opinie na podstawie tego co mam.
-
Cytat:
Napisał
luk202
Pewnie zbyt szybko nie będę miał okazji do ponownego logowania, więc będę wdzięczny za opinie na podstawie tego co mam.
Nie da się, nie zdiagnozujesz niewydolności płuc za pomocą EKG ;-)
pzdr
-
Może w weekend jak się uda. Ale w swej upierdliwości liczę, że ktoś coś na podstawie tych danych...