Egr ma 20 tys od nowości. Wypale to nitro i zatankowalem zwykle bo wcześniej było ok, a overbost nie mam pojęcia nawet za bardzo nie kojarzę gdzie to się znajduje
To jest widok strony w wersji do druku
Egr ma 20 tys od nowości. Wypale to nitro i zatankowalem zwykle bo wcześniej było ok, a overbost nie mam pojęcia nawet za bardzo nie kojarzę gdzie to się znajduje
Wszystko posprawdzane i jest ok czyli coś z paliwem. Pytałem ale nikt nie dał mi konkretnej odpowiedź dotyczącej dole wania oleju 2T do paliwa, w jakiej ilości i jak często pozdrawiam
może zacznijmy od tego, że olej 2T zalecany jest w przypadku pierwszych problemów z wtryskiwaczami, objawiającymi się sporymi korektami na +. sprawdzałeś u siebie te korekty na zimnym i rozgrzanym silniku przez program Multiecuscan? co do dawkowania, na forum alfaholików tematowi poświęcono ponad 100 stron. może znajdziesz w nim odpowiedź
Mixol + ON - dlaczego dolewamy oleje 2T do ropy? - w pigułce.
Jak Ktoś przeczyta temat w/w to może się z Twoim mocnym uogólnieniem nie zgodzić;) , bo założenie jest takie , że na dłuższą metę (niemierzalną naocznie - niestety) 2T ma lepiej smarować pompę CR i wtryski. Ale fakt , najczęściej ludzie zaczynają się tym interesować jak mają problemy z wtryskiwaczami.
Proporcje to 200-300ml na bak.
No właśnie a ja nie chce mieć problemów. Wtryski sprawdzałem nawet dwu krotnie bo mi sondę paliło i podejrzewali Wtryski i są ok
nie specjalnie rozumiem, o co chodzi w tym zdaniu. nie chcesz mieć problemów w związku z czym? z olejem 2T? boisz się zalać nim bak, to skorzystaj z oferty Liqui Moly
Dodatki do paliw -Diesel : Dodatek do Common Rail 2185
to specjalny dodatek smarujący system Common Rail. ja nawet coś takiego kupiłem i na razie czeka na półce na swoją kolej. póki co zalałem zbiornik tym:
Dodatki do paliw -Diesel : Oczyszczacz wtryskiwaczy Diesel 2666
powody miałem. wyraźna korekta na + na pierwszym wtrysku po uruchomieniu zimnego silnika. na rozgrzanym silniku korekty mam prawidłowe, mieszczące się w +/-1 mm3/w. na razie nie sprawdzałem efektów działania dodatku, bo przejechałem zaledwie 250 km. jak zrobię cały zbiornik, to wtedy coś napiszę.
na Twoim miejscu zainwestowałbym we własną diagnostykę komputerową do tego auta, czyli interface i program diagnostyczny, następnie zlogować auto i przedstawić wyniki komuś kto ogarnia temat. nic innego mi do głowy nie przychodzi.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
nie czytałem tego tematu od deski do deski, ale z tego co udało mi się przeczytać to olej 2T:
1. wyrównuje korekty na wtryskach
2. poprawia kulturę pracy silnika (miękka praca silnika)
domyślam się, że spora grupa posiadaczy AR leje to po prostu profilaktycznie, co nie zmienia faktu, że olej 2T bardzo często pomaga na pierwsze objawy lekko zapieczonych końcówek wtrysków, które właśnie objawiają się sporymi korektami na + na zimnym silniku.
Chodziło mi o to ze nie chcę mieć problemów z wtryskarki.
Wtryski ok błędów nie ma zatankowalem zwykle ON w Skawina na BP+300 ml oleju 2T Orlenu semisyntetik i jest super.!!!silnik chodzi cichutko pompę w banku praktycznie nie słychać pozdrawiam