Sprawdź poprawność działania, tego właśnie zaworka, jest on odpowiedzialny za dawkę powietrza. Może jak pisałem powyżej się zawiesił, spróbuj go przesmarować i rozruszać. Jeśli nie to wymienić jeśli masz taką możliwość.
To jest widok strony w wersji do druku
Sprawdź poprawność działania, tego właśnie zaworka, jest on odpowiedzialny za dawkę powietrza. Może jak pisałem powyżej się zawiesił, spróbuj go przesmarować i rozruszać. Jeśli nie to wymienić jeśli masz taką możliwość.
Co tam można smarować jest tylko gruszka i ten trzpień do czopa otwierającego turbinę.skoro kompresor otwiera go to dlaczego turbina nie może.
Kolego Sławek ale po co ma Ci się "otwierać" turbina w normalnym użytkowaniu zwłaszcza pod czas prób na luzie.Pamiętaj że jeżeli otwiera się zawór upustowy to turbo przestaje dmuchać :!:
Sprawdź czy masz szczelne węże i jaki jest stan filtra powietrza.
Pisałem że na biegu jałowym po zatkaniu dolotu powietrza ściska wszystkie węże.Potrzeba mi aby otwierała się podczas jazdy bo mam muła.Odziwo spalanie jest myślę w normie miasto prawie 8l trasa 140-160 jakieś 6,3l.Od rezerwy do rezerwy czyli 56-57l robię 850 kilometrów.Turbiny potrzebuje do spokojnego wyprzedzania bez stresu,że zajmie mi to 10minut
chyba za wiele oczekujesz od tego samochodu. Jeśli masz mauła i tak uważasz odłącz przepływomierz. Zrób test czy jest poprawa.
W przypadku takim jak chcesz zrobić to turbo padnie czy szybko.
Sławek ile razy trzeba Ci napisać że nic Ci się w turbinie nie będzie otwierać :!: :!: Turbo pracuje cały czas tak samo,tylko w momencie gdy nabije za duże ciśnienie,otwiera się overboost (aby wyłączyć turbinę) aby zmniejszyć doładowanie a występuje to przy wysokich obrotach silnika :!:
To że ściska węże jak zatkasz dolot to normalna rzecz :!: bo silnika zasysa powietrze potrzebne do spalania i coś musi ulec.Bez turbiny też ściśnie węże przy zatkaniu dolotu i silnik zgaśnie.
Odłączałem przepływkę,czyjnik położenia wału też,wężyk od turbiny do gruszki zaworu i tak w pierwszym przypadku żadnej reakcji poza spalaniem 9l,w drugim przypadku przestał działać obrotomierz po zdięciu wężyka nie było żadnych zmian.
Sławek a czy masz zaślepiony EGR :?: Jeżeli nie to zaślep go.
EGR też przerobiłem nic nie pomaga jedynie przy stacie jest troszkę lepiej.
Pozostaje sprawdzić jakie jest ciśnienie doładowania pod czas przyśpieszania.Może turbina,wtryski lub pompa.