To jest widok strony w wersji do druku
-
Jak tam panowie, u mnie też pojawiło się to szarpanie 1.5-3tys, objaw pojawił sie z dnia na dzień od 2 tygodni.
TIpo fabryczne LPG. W maju tego roku zmiana turbo na vl36, większe IC, wydech na 2 tłumnikach przelotowych. Zmiany robione w Cinsoft. Zmieniłem świece bez zmian, zrobiona adaptacja przepustnicy bez zmian. Zrobione logi(obroty, cofanie zapłonu, czas wtrysków, doładowanie) na 3 i 4 biegu konsultowane z p.Marcinem w porządku. Co ciekawe na lpg tego objawu nie ma.
-
Zakręć zawór przy wielozaworze lpg przy butli, lub spuść lpg z przewodu pomiędzy reduktorem a listwą wtryskiwaczy lpg żeby wykluczyć samą instalację lpg [nieszczelne wtryskiwacze lpg lub reduktor]. Z odpalaniem zimnego silnika i pracą na PB zaraz po odpaleniu nie ma problemów? Dłuższa jazda na PB parę dni i z min. 100km nie przynosi żadnych zmian?
-
Podepnę się pod temat, bo problem mam trochę podobny.
Mianowicie w moim Bravo 2 1.4 90KM mam taki problem, że ostatnio wracając dwa razy z urlopu pojawił się taki problem, że auto w pewnym momencie zaczęło szarpać i w ogóle nie reagowało na pedał gazu.
Po zjechaniu na parking i wyłączeniu silnika problem ustępował, ale przez cała trasę sytuacja się powtarzała i wyłączanie silnika nic nie dawało, aż w końcu wywaliło CHECK.
Podjechałem do mechanika i na kompie pokazało błąd P1172 autoadaptacja składu mieszanki/korekta składu mieszanki multiplkatywna.
Mechanik powiedział, że to może być kilka rzeczy i kazał czekać czy wyskoczy znowu.
Kiedy wyskoczyło znowu skonsultowałem dla pewności z innym i powiedział to samo.
Dodam, że oprócz tego mam problem z odpaleniem rano auta.
Kiedy odpalam za pierwszym razem to auto odrazu gaśnie.
Za drugim odpalę, ale musze przygazować.
Auto nie ma instalacji gazowej
Czy ktoś ma jakiś pomysł co to za usterka?
Myślałem, że może filtr paliwa, ale z tego co czytałem to jest w środku pompy i nierozbieralny tak?