To jest widok strony w wersji do druku
-
Wydaje mi się, że przy przyspieszaniu / dodawaniu gazu 500X jest głośniejszy niż zazwyczaj. Jakby lekko wył - dzwięk typu buczenie przepuszczającego powietrza. Podobnie jakby gdzieś uciekało powietrze z rury wydechowej. Czy zauwazyliście coś podobnego? Musze podjechać na kanał i sprawdzić
-
Też mam wrażenie ,że auto od około miesiąca przy przyspieszaniu jest głośniejsze ,takie lekkie buczenie? Nie jest to jakieś wielkie coś,ale w ciszy w aucie to potrafi być wysłuchiwalne. Czasem silnik przeciążony niskimi obrotami tak potrafił lekko buczeć (w innej marce)
-
Cytat:
Napisał
rajtkezjusz
Też mam wrażenie ,że auto od około miesiąca przy przyspieszaniu jest głośniejsze ,takie lekkie buczenie?
dokładnie buczenie przy przyspieszaniu. Nie potrafie określić czy dochodzi to z pod maski czy gdzieś od rury wydechowej.
-
Trudno mi powiedzieć, coś tam od zawsze w moim słychać przy butowaniu, jest charakterystyczny dźwięk, ale nie wiem jak go nazwać. Żadnych problemów na razie nie ma, odpycha się ładnie, nie mam się w tym temacie do czego przyczepić.
-
No do działania mechaniki też nie czepiam się,ale jakby głośniej -coś się ułożyło? wypaliło? Jedzie i jest ok ,ale....słuchamy w naszych świeżych autach czegoś ,co jest odbiegające i słyszymy to ,choć myślę ,że w ASO ciężko byłoby coś wskazać ,bo to subiektywne odczucia .
-
Mechanicznie jest w 100% wszystko ok, ale tak jak zawsze mój 500X to była cicha "pszczółka" tak teraz coś jest nie tak. I owszem są to subiektywne odczucia, ale ja to zauważyłem i żona też (bez mojej sugestii). Po prostu przy dodawaniu gazu słychać jakby gdzieś uciekało "lewe" powietrze. Nazwałbym to lekkim irytującym buczeniem słyszalnym tylko przy przyspieszaniu.
-
Dziś sobie trochę pojeździłem. To "buczenie" przy przyspieszaniu w moim występuje od zakupu, jak dobrze pamiętam najbardziej słyszalne poniżej 2tyś. obr.. Musiałem sobie po prostu to przypomnieć, nigdy nie zwracałem na to specjalnej uwagi ;-)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
mulder
cicha "pszczółka"
Na zewnątrz MA nie nazwałbym tak. Bardziej pasuje "klekoczący bocian" ;-)
-
Ja sam nie wiem czy tak było czy nie, ale wydaje mi się, że coś w wydechu się wypaliło od ciągłych "tras" i prędkości autostradowych :) Na pewno to sprawdzę w najbliższym czasie u kolegi na "kanale" :)
-
1 załącznik(i)
Czy ktoś mial taki przypadek
Reczny dziala ale nie działa w automacie
Tzn nie puszcza jak sie ruszy
i Nie trzyma na pedale Hamulca na wzniesieniu przez tam około 3- 5 sek nie wiem ile jest
-
Trzeba podłączyć do kompa. Możliwych przyczyn jest sporo.
Za Hill Holder odpowiada ESP, nie postojowy.
-
-
A czy działa ci ABS? Jeśli i ABS nie działa, to pewnie w jednym kole czujnik poszedł się merdać i komputer wyłączył wszystkie systemy bazujące na informacji z czujników ABS/ESP.
-
Równie dobrze może być problem z CAN. ASO trochę w temacie Body tego auta robiło. Bez podłączenia kompa można wróżyć. Z drugiej strony gdyby nie rozpoznał modułu, to mrugałby przebieg.
-
Zepsuty jest czjnik położenia sprzegla .
W fiacie wymienia sie cały pedał sprzegla
Byłem a przedemna panstwo buli tak około 70 lat małżenstwo Fiatem 500x pop czerwony z zespsutym panelem wskażników wogle nie działał . zapłacili 4500zł za panel wskażników bo Fiat nie mial ich gwarancji juz auto ma 2 lata i 9600km mój ma 2.5 roku i 49500km . Dobrze że wyfrałem w sadzie z UOKIK o bezpłatna gwarancje do Mojego Fiata MAXIMUM CARE 5 lat 200 tys km i gratis asistance
-
Witam
Miał ktoś z was problem z błędem p0659 - napięcie akumulatora za głównym przekaźnikiem - zbyt wysokie napięcie w obwodzie?
Objaw auto wchodzi w tryb awaryjny i wywala kontrolki check i start/stop. Po ponownym odpaleniu chodzi normalnie, zostają tylko kontrolki. Na akumulatorze ładuje 14V.