To jest widok strony w wersji do druku
-
No i stało się ;-/. Moim następnym samochodem nie będzie fiat ani nic z rodziny stellantis. Rok albo wiecej czekania na brennero to kolejne podwyzki cen. Citroeny odpadly na wstępie za nieakceptowalny design,ciekawy bylem peugeota ale po drodze sie napatoczył opel (nigdy nie oglądałem w salonie ostatnich generacji). Wnetrza ktore na fotach wyglądały interesująco na żywo sprawiły że nie czułem się tam fajnie. Lubię jak coś jest urozmaicone ale ilość ostrych krawędzi kątów, trójkątów przytłacza i dla takiego ludka jak ja nie jest przyjemna w odbiorze zarowno w pugu jak i oplu. Sześciaokątna kiera w pugu też jest ok tylko na zdjęciach, ale na żywo nieprzyjemna w użyciu, pomijam odwrotny obrotomierz. Gdyby to bylo ok poczekalbym na nowe wcielenie puretecha na łańcuchu bo obecny też nie jest do zaakceptowania. Zamówiłem więc Yariskę w hybrydzie. Fajna zewnątrz, przyjezniejsza w srodku i jak dotad bez niespodzianek technicznych (oprocz egr-a na zachlorowanym paliwie). Dwustrefowa klima, automat, HUD, asystent jazdy w korku super fotele i design cieszą, niefajna tylko cena ale co dzis jest tanie. Nie sadze zebym zszedl ze spalaniem do 2.8 jak widzialem w jedym filmiku gdy gosc przejechal tak miasto ale 3.5-4 wydaje sie realne. Tipo zostaje jako auto na dluzsze trasy.
-
Jechałem niedawno Yaris Cross w hybrydzie.
Autko fajnie się zbiera i mruczy .
Fajny wygląd , jedynie audio mnie trochę rozczarowało , w tipku gra znacznie lepiej ...
-
Cross juz troche muli bo ciezsza i juz wykracza poza definicje malego autka.. A w kwestii audio jakis kolo od wygluszen pokazal glosniki pioniera jakie tam wsadzają. Magnes wielkosci 5 zlotowki. To jest do ogarniecia bo jak z kazdym autem bede wygluszal i przy okazji (groszowe sprawy) Ale najwazniejsze ze nie ma wad konstrukcyjnych jak ecoboosty, puretechy itp. Nie ma sprzegla, dwumasy, paska rozrzadu(ktory np. musze wymienic teraz tylko dlatego ze mu lata lecą a nie ma przebiegu). Zawsze uwazalem yariski i wgl toyoty za auta dla przedstawicieli i emerytow ale ta ma design calkiem zacny. Tylko cena taka jak 2 szt. tipo kupione w 2017 i trzeba czekac pol roku.
-
A to wątek o Tipo czy o Yarisie?
Bo już nie ogarniam.
Na marginesie - bez sensu porównywanie Tipo do Yarisa. Może porównać S8 do Pandy?
-
W dzisiejszych czasach sensu próżno szukać gdziekolwiek. Zwłaszcza w motoryzacji. Jeszcze 5 lat temu można było kupić duże tipo w cenie fabii lub jeszcze mniejszego yarisa, teraz. . . Ech, szkoda szczępić ryja.
Teraz jazda yarisem ma sens z uwagi na koszty eksploatacji chociażby.
-
Ok stworzylem nowy temat, admina proszę o przeniesienie wpisów na temat aut innych niż tipo.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Dobrze jakby admin przeniósł tam początek tej dyskusji
https://fiatklubpolska.pl/tipo-531/c.../18#post432331