To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Zawory fiat Tipo -
Zawory fiat Tipo
Witam od niedawna posiadam samochód fiat tipo 1.4 tjet auto ma wypalony zawór wydechowy i chciałbym się poradzić jakie zawory założyć ewentualnie co zrobić wzmocnić żeby nie mieć takiego przypadku ponownie.
Samochód ma przejechanie dopiero 100tys zalecacie wymianę wszystkich zaworów? Bo z tego co zauważyłem po ściągnięciu głowicy to inne zawory wydechowe też nie są idealne?
-
Czytales te wątki?https://fiatklubpolska.pl/silniki-be...aworow-48177/2
Trzeba zrobic calą glowice ! Chcesz robic np. za pol roku od nowa,bo drugi padnie?!:lol:
-
Cytat:
Napisał
rafał91A
Witam od niedawna posiadam samochód fiat tipo 1.4 tjet auto ma wypalony zawór wydechowy i chciałbym się poradzić jakie zawory założyć ewentualnie co zrobić wzmocnić żeby nie mieć takiego przypadku ponownie.
Samochód ma przejechanie dopiero 100tys zalecacie wymianę wszystkich zaworów? Bo z tego co zauważyłem po ściągnięciu głowicy to inne zawory wydechowe też nie są idealne?
Wyregulować poprawnie instalacje lpg. Ja w tjet mam przebieg 227tkm w całości na lpg od wyjazdu z salonu, od ponad 130tkm moc 175KM. Silnik nie ruszany. Serwisuję parę Tipo tjet z lpg przebiegi pomiedzy 100tkm a 200tkm i nic się z tym nie dzieje. Kupujesz zawory standardowe pod tjet, innych nie ma.
-
Tak będę wymieniał wszystkie zawody tylko chciałem się dowiedzieć czy polecacie jakieś wzmocnione zawory ?