Czy wymiana świec żarowych to łatwa wymiana w tym modelu,mam suzuki sx4 a to to samo pod maską,mechanicy nie bardzo chcą się podiąć tej wymiany,co sądzicie otej wymianie.
To jest widok strony w wersji do druku
Czy wymiana świec żarowych to łatwa wymiana w tym modelu,mam suzuki sx4 a to to samo pod maską,mechanicy nie bardzo chcą się podiąć tej wymiany,co sądzicie otej wymianie.
Duzo zalezy od wielu czynnikow, poczytaj sobie, jak chcesz,zeby nie powielac tematów.W wiekszosci diesli jest podobnie lub tak samo...:lol:
https://fiatklubpolska.pl/silniki-di...zielnie-47482/
Wymieniłem sterownik świec żarowych Nr.55354141 nowy i auto zapala jak nowe.Sterownik jest pod reflektorem lewym dojście jest od halogenu.
Naprawa dotyczy Suzuki SX4 1,9ddi diesel taki silnik jak w Fiatach---Mija już rok jak problem świec żarowych miałem.Jak pisałem na początku jedna niby spalona,mineła wiosna.lato.jesień jeszcze jako tako zapalał ale chyba pojedynczo padały,przyszło zimniej i co raz gorzej.Po sprawdzeniu żadna nie działała,więc szukanie mechanika na wymianę świec na zapas nie kupowałem bo w tych silnikach są świece różne [3mm na długości].Trzech mechaników nie chciało się podjąć bo za dużo roboty[najprościej to klocki wymieniać].W końcu znalazłem ten STEROWNIK [nie jest to przekażnik] który steruje 4 świecami.Po wymianie auto zapala jak dawniej.Sterownik wielkości paczki papierosów w obu dowie aluminiowej użebrowany to chyba się grzeje bo zasilanie ma grubym kablem.Kupiłem za 300zł BERU.
To nie sprawdzales swiec na silniku ,ktora spalona? Jesli byly sprawne,to zostal sterownik swiec, do sprawdzenia?! Mechanicy nie chcą sie podejmowac wymiany swiec, bo temat jest "sliski". Normalnie "biorą" 60-80 zl za szt.A jak sie urwie,to panie 300-400zl ,od szt. Specjalistyczne narzedzia, precyzyjna i zmudna robota i czasochlonna. W skrajnym przypadku trza rwac glowice!!! K...a , demontazu,skladania ?! I tak Ci sie przyfarcilo....powodzenia.:lol::lol: