Problem z odpaleniem punt Evo 1.4 , słychać cykanie elektromagnesu w rozruszniku
Witam,mam problem z Evo 1.4 nie chce odpalić po przekręceniu kluczyka na rozruch słychać cykaniecie elektromagnesu i przekaźnika w module start stop ,w tym momencie przestaje pracować pompa paliwa i znów słychać cykaniecie elektromagnesu oraz przekaźnika i i znów zatrzymuje sie pompa i tak w kółko aż nie puszczę kluczyka z rozruchu. Natomiast dwa dni wcześniej samochód raz po raz szarpał podczas jazdy i wyświetlał komunikat "no FPS". Raz pomogło mu puknięcie w rozrusznik młotkiem jak nie chciał odpalić ale tylko na chwilę więc podejrzewałem rozrusznik który wyjąłem i sprawdziłem ale jest ok,poprawiłem masy i chyba wszystkie możliwe kostki nic nie znalazłem.na przekaźniku rozrusznika nie ma sygnału sterującego przekaźnikiem,ale po zmostkowaniu styków rozrusznika w gnieździe przekaźnika , rozrusznik zaczął kręcić lecz auto nie odpala więc sprawdziłem iskrę której brak (dlatego auto nie odpala )dla mnie to wygląda jak by jakiś moduł blokował rozrusznik i iskrę ale nie wiem co jeszcze mogę sprawdzić bez kompa,niestety mój skaner typu elm327 nie chce się połączyć nie wiem dlaczego.dodam jeszcze że wymieniłem czujnik obrotów wału bo był dla mnie podejrzany ,nie zmieniał rezystancji jak zbliżałem go do metalu,ale niestety nowy czujnik nie pomógł i zachowuję się tak samo jak stary na multimetrze (ps.nie rozumiem dlaczego nie zmienia rezystancji podczas machaniu mu przed nosem metalem bo powinien)tak czy siak auto od 4 dni nie odpala a ja nie mam już pomysłów,może jest ktoś kto ma jakiś pomysł.Moze ktoś ma rozpiskę pinów na ECU silnika żeby sprawdzić czy są tam zasilania 12v i masy,być może tam brakuje jakiegoś zasilania i dlatego ECU nie podaje sygnału na przekaźnik rozrusznika oraz na moduł świec?