Tipo 1,4 T-jet problem z przyspieszaniem na biegach 4,5,6
Dzień dobry
W czerwcu 2019 kupiłem Tipo 1,4 T-jet z LPG Tartarini w salonie do dnia dzisiejszego tj. 17.10.2019 odwiedziłem ASO 10 razy z różnymi problemami, ale jednego nie są w stanie rozwiązać.
Problem objawia się poprzez niepłynne (skokowe) przyspieszanie na 4, 5 i 6 biegu. Jest to odczuwalne bardzo delikatnie i nie występuje za każdym razem (mniej więcej 1/15 przyspieszań) niezależnie czy jadę na LPG czy na benzynie. Odwiedziłem ASO GAM Długołęka oraz ASO ADF Wrocław w obydwu serwisach nie wiedzą co jest przyczyna i jak temu zaradzić, ale w ADF Panowie poinformowali mnie, że mieli już 3 identyczne przypadki i też nie udało się im pomóc.
Poszukuję osób które maja taki sam problem ponieważ będę sprawę kierować do sądu w celu uzyskania pojazdu pozbawionego wad lub rozwiązania umowy ze zwrotem kosztów. Jeżeli inni użytkownicy z analogicznym problemem się tu znajdą to proponuję wspólnie wytoczyć postępowanie sądowe.
Jeżeli jest ktoś kto miał problem i wie jak go rozwiązać to również będę zobowiązany. Jestem już mocno zdesperowany zwłaszcza z powodu podejścia ASO i rozkładania przez nich rąk.
Proszę o pomoc z góry dziękuję.