niekatualne
To jest widok strony w wersji do druku
niekatualne
Czyli problem występuje tylko na lpg?
nieakulane
Monter sprawdzał parametry podciśnienia tzw. Map i obroty silnika w sterowniku lpg czy są rzeczywiste? Spróbowałbym przeczyścić przepustnicę i zrobic adaptację jeśli jest możliwa, no ale przy brudnej przepustnicy problem raczej byłby na obu paliwach. Ewentualnie zmień gazownika.
nieaktulne
Patrząc po objawach to wydaje się, że sterownik gazu podaje go zbyt mało przy przyspieszaniu. Jeśli wszystkie ustawienia są w porządku, to być może sterownik gazu jest uszkodzony.
Popytaj jeszcze na forum Tipo - tam jest stosowany taki sam silnik a samochodów zagazowanych jest sporo więcej niż eLek.
Ja bym sprawdził czy na pewno ten objaw nie występuje na PB. Miałem u siebie taki przypadek w poprzednim aucie Punto 2 z silnikiem 1.2 16v że na lpg mi szarpał, po przełączeniu na PB było ok. Świece zmienione na nowe, przewody WN miały 20kkm przejechane i nie cały rok więc skupiłem się na instalacji lpg. Wtryskiwacze lpg najtańsze Valteki miały nalatane 100kkm więc zmieniłem na nowe Stag-a AC W02. Wyregulowałem zacząłem jeździć i dalej to samo. W końcu zacząłem jeździć tylko na PB i się okazało że na PB też problem występuje ale z mniejszą częstotliwościa. Wymieniłem przewody WN te prawie nowe [The Leader polski producent] na nowe z Beru i jak ręką odjął.
nieaktualne
Pytałeś na forum lpg?