Witam. Od pewnego czasu mam problem z moim Ulysse 2.0 16v 2003r. Mianowicie gdy się rozgrzeje silnik zaczyna pracować na 3 gary i wyskakuje błąd P0261. Nie ma różnicy czy PB czy LPG.. w co celować ? z góry dzięki za pomoc
To jest widok strony w wersji do druku
Witam. Od pewnego czasu mam problem z moim Ulysse 2.0 16v 2003r. Mianowicie gdy się rozgrzeje silnik zaczyna pracować na 3 gary i wyskakuje błąd P0261. Nie ma różnicy czy PB czy LPG.. w co celować ? z góry dzięki za pomoc
napięcie na wtryskach ,bezpiecznik w bsm od pompy paliwa ,pompa paliwa okablowanie a dokładnie zielonej korozji ....ciśnienie paliwa na szynie
Pamiętaj jak silnik ma dobrze na pb to i na lpg też będzie dobrze
możliwe że kuchenka ci mapy pieprzy z pb...można twardy reset zrobić bez podpięcia podtlenku LPG i jazda 300km na pb...adaptacje
zapłon świece rozumiem sprawdzone?
szukaj kogoś z planetem lexią
albo do o.Tadeusza na mszę
: )
Hahaha poszedłem na mszę jak radziłeś :D i stwórca powiedział mi przez ojca "wymień wtryskiwacz od PB" i zadziałało :p teraz mam za to inny problem a mianowicie samochód podczas hamowania np na światłach po zatrzymaniu potrafi sobie zgasnąć albo się poddusić.. dodam że jest to automat AL4 i nie wiem czy zabierać się za skrzynie (olej, konwenter) czy może coś jeszcze innego.. jestem w tym temacie już zielony bo to mój pierwszy automat :)
Nie wiem jak tam w benzynowym silniku jest ale obstawiam silnik krokowy który za wolne obroty odpowiada...popatrz czy wszystko dobrze po wymianie wtrysku poskładałeś
Dolot jest raczej szczelny bo walczyłem z nim jakiś czas temu (błąd P1160). Wymieniłem uszczelki pod kolektorem, MAP Sensor, podmieniłem nawet przepustnicę, a okazało się że to uszczelki na wtryskiwaczach które wymieniłem na nowe oryginalne. Sondy lambda mają prawidłowe napięcia, temperature silnika czujnik także dobrze wskazuje (sprawdzane PP2000). Z krokowcem jest taki problem, że jest zespolony z przepustnicą i nie wiem jak by to sprawdzic..
Podmianka na inny lub przeprowadzenie adaptacji
I tu zaczyna się kolejny zament.. pp2000 nie można zrobić adaptacji rzekomo.. pytałem na kilku warsztatach zajmujacych się diagnostyką itd czy jest możliwość zrobienia adaptacji to usłyszałem że w tym aucie nie robi się adaptacji :) i weź bądź człowieku mądry z tym wszystkim...
666310622 dzwoń pogadamy
Witam po długiej nieobecności.Autko to samo , jeżdzi , bo nie ma wyboru.U mnie podobny objaw , po odpaleniu , śmierdzi benzyną i przez 500-1000 m trzęsie autem.Po tym czasie cyka , jak zegareczek.A że mam pecha do pseudofachowców , to już 2 robiło , tzn chciało kapitalny remont , wymienili cewki ,świece . Bez zmian.Też myślę ,że to może być coś z wtryskiem na benzynie , bo tylko po odpaleniu.
Auto na Pb 98 śmiga , jak rakieta. Meśki i Bmw nie maja szans ha ha.Pozdrawiam
Marku ; nie pamiętam już czy zespól cewek(kasetę) miałeś wymienianą na nową ? moze masz już możliwośc podpięcia auta pod Lexię lub Diagboxa ?
kody błedów by wiele pomogły w diagnozie
może gdzieś wilgoć robi zmieszanie -deszcz nie spływa ... mu na silnik /
ps mój emerytowany Ulysse 97r stoi od jesieni -może 2 razy przejechałem w zimie po parę kilometrów , jak podładuje aku to staruje aż miło -a dla odmiany wtryskiwacz gazu Matrix domaga się interwencji